Haber

3. Uluslararası Barış ve Özgürlük Okçuluğu Kupası KKTC’de düzenlendi

3. Uluslararası Barış ve Özgürlük Okçuluğu Kupası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne kentinde düzenlendi.

20 Temmuz 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. yıl dönümü münasebetiyle Girne Kalesi’nde Okçular Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen final müsabakalarına 15 ülkeden 42 sporcu katıldı.

Final atışında kıyasıya mücadele eden okçulardan çocuklar kategorisinde Işık Tez, bayanlarda Birsen Bilginoğlu ve geleneksel yayda erkeklerde Mihail Adeshcende birinci oldu. Final müsabakalarında dereceye giren okçulara madalya ve plaketleri verildi.

Final atışlarını izleyen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı konuşmada, KKTC’ye uygulanan spor ambargosu ve izolasyonlara tepki göstererek, KKTC’de 3. Uluslararası Barış ve Özgürlük Okçuluk Kupası’nı düzenleyen Okçular Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü yetkililerine teşekkür etti.

Tatar, Kıbrıs Türk gençliği için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, KKTC’ye yönelik modası geçmiş ambargoların bir an önce sona ermesi gerektiğini söyledi.

Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, KKTC’ye uygulanan ambargolara ‘Hayır’ demek için düzenledikleri etkinliğe uluslararası katılımın arttığına işaret ederek, “Bazıları Türksüz Kıbrıs, Türkiyesiz Akdeniz istiyor. mesajımızı veriyoruz. Kıbrıs’ta Türkler her zaman var olacaktır.” dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Kutalmış Yalçın, Kıbrıs Türk gençlerinin yanında olmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Böyle bir organizasyon düzenlemek bizleri mutlu ediyor.” sözünü kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu