Haber

9. Hikaye Yarışması ödülleri Zeytinburnu’nda sahiplerini buldu.

9. Hikaye Yarışması ödülleri Zeytinburnu’nda sahiplerini buldu.

İSTANBUL – Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği 9. Hikaye Yarışması’nda dereceye giren katılımcılara ödülleri verildi.

Zeytinburnu Belediyesi, Bilgi Konutları ve Gençlik Merkezi’ne üye öğrenci ve yetişkinlerin okuma-yazmaya teşvik etmek, kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olmak amacıyla bu yıl 9. Hikaye Yarışması’nı düzenledi. Gönderilen eserler iki aşamada değerlendirildi. İlk aşamada eserler ön seçici kurul tarafından değerlendirilirken, ikinci aşamada ön elemeyi geçen eserler 7 kişilik seçici kurul tarafından yeniden değerlendirildi. Seçici kurulun yaptığı bu değerlendirmeye göre her kategoride birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini kazananlar ile teşvike değer görülenler belirlendi. Yarışmada birinciye 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye 15 bin TL ödül verilirken, ilk üçe girenlere 5 gece 6 günlük Çanakkale ödülü verildi. ailelerinden iki kişiyle doğa ve tarih kampı. İlk üç eser dışında her kategoriden beş esere 5 bin TL teşvik ödülü verildi.

Ödül töreni Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve ilçe protokolü, dereceye giren katılımcılara başarı belgelerini ve ödüllerini verdi.

Ödül töreninde konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Zeytinburnu Belediyesi olarak kültürel bir ortam oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kültür merkezlerimiz, kültürel mekanlarımız, yarışmalarımız bunların bir parçası. Kültür ve sanat istiyoruz. Zeytinburnu’nda sanatın öne çıkması ve yaygınlaşması için.” “Herkesin bu seferberliğin bir parçası olmasını istiyoruz. Herkesin kendi ilgi alanı, yeteneği ve merakı çerçevesinde yer almasını istiyoruz. Kitap rehabilite edici. Kitap bizi geliştiriyor” dedi.

Başkan Arısoy, “Bu yıl ilginin oldukça yeterli olduğunu söyleyebilirim. Tabii biz her zaman okumayı ön planda tutuyoruz. Ben de öyle ama bir yandan yazmaya çalışmak, cümle kurmaya çalışmak düşüncelerimizi değiştirecek diye düşünüyoruz.” İnşallah bu rekabet büyüyünce günümüz gençleri, bilinen kitapları okunan yazarlar olacaklar. Bu proje “Zeytinburnu’ndaki diğer projelerimiz gibi büyük bir iş birliğiyle hayata geçiriliyor. Bundan dolayı çok mutluyuz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul müdürlerimizin iş birliğiyle geniş bir kitleye ulaşıyor” dedi.

Törende konuşan Zeytinburnu Kaymakamı Dr. Adem Uslu, “Zeytinburnu Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığımızın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yükünü paylaştığı çocuklarımıza, hepimize eğitimde farklı bir boyut sunuyor. özellikle okullar.” Ödül programı hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

akcakale-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu