Ekonomi

AB, Rusya’nın ‘Tahıl Koridoru’na dönmesi konusunda çaresiz

AB Komitesi sözcülerinden Peter Stano, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesi ve AB’nin Karadeniz Tahıl Girişimi’ne ilişkin beklentisine ilişkin soruyu yanıtladı.

Stano, AB olarak beklentilerinin Rusya’nın 17 Temmuz’da çekildiği anlaşmaya geri dönmesi ve Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracatını engelleyen saldırıların durdurulması olduğunu belirtti.

Sözcü şöyle devam etti: “Rusya, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracatı için en uygun rotayı kapatıyor. Bu kabul edilemez. Rusya şu anda tahılın Ukrayna’dan çıkışına olanak sağlayacak alternatif rotalar olan liman altyapılarına da saldırıyor. Bu durum işin uygunsuz yönünü gösteriyor. Rusya’nın eylemleri..

Rusya sadece Ukrayna tahılını engellemekle kalmıyor, aynı zamanda bundan kâr da sağlıyor. Çünkü bir yandan küresel fiyatları arttırıp kendi ihracatlarını arttırıp büyük miktarda gelir elde ediyorlar. AB’nin Rusya’nın ihracatına sakıncalı olduğu yönündeki söylemler dezenformasyon, manipülasyon ve saçmalıktır. Rusya’yı yeniden Karadeniz Tahıl İşletmesine katılmaya davet ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu