Ekonomi

ABD’den Ukrayna’ya 325 milyon dolarlık ek yardım paketi

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada, 325 milyon dolarlık ek güvenlik yardım paketinin “Ukrayna’nın egemenliğini geri alma çabalarına yardımcı olacağına” dikkat çekildi.

Ek yardım, “topçu, zırh karşıtı sistemler ve mühimmatın yanı sıra Ukrayna’nın askerlerini, sivillerini ve kritik altyapısını cesurca koruyan hava savunma sistemlerini desteklemek için gerekli yetenekleri içeriyor” dedi.

Açıklanan son paketle birlikte ABD’nin Ağustos 2021’den bu yana Pentagon’un envanterinden Ukrayna’ya yaptığı yardım sayısının 40’a ulaştığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Blinken yardımı doğruladı

Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Savunma Bakanlığı’nın Ukrayna için açıkladığı ek yardım paketini yaptığı yazılı açıklamayla doğruladı.

Blinken, “Başkan Biden’ın yetki delegasyonuna uygun olarak, 325 milyon dolar değerinde ABD silah ve teçhizatı sağlayacak olan Ukrayna’ya 40. yardımımızı onaylıyorum” dedi.

Dışişleri Bakanı, güvenlik yardım paketini; Kritik hava savunma yetenekleri, Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemleri (HIMARS) için ek mühimmat, top mermileri, tanksavar silahları, zırhlı araçlar ve “Ukrayna’nın savaş alanındaki kuvvetlerini güçlendirmek için gerekli diğer teçhizatı” içeriyordu.

tosya-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu