Ekonomi

Bank of America küçük değişikliklerle bonus havuzunu belirledi

Bank of America’nın yatırım bankacılarına yönelik ikramiye havuzu, anlaşma yapma faaliyetlerindeki yavaşlamaya yanıt olarak %3’e varan olası düşüşlerle birlikte 2023 için büyük ölçüde değişmeden kalacak. Özellikle yatırım bankacılığı bölümünde olağanüstü performans gösterenlerin daha yüksek ikramiye alması planlanıyor.

Bankadaki yatırımcılara yönelik ikramiyelerin de sabit kalması veya ılımlı artışlar yaşaması bekleniyor. Bununla birlikte, ipotek ve kredi ticaretinde başarılı olanların, 2022 ikramiyelerine kıyasla yüksek tek haneli yüzde aralığındaki artışlardan yararlanacakları öngörülüyor.

Banka, bu yılın prim ayrıntılarını Cuma günü yatırım bankacıları ve tüccarlara iletmeye başladı. Wall Street bankaları gibi finansal kuruluşlarda ihtiyari fiyatlandırmanın kişisel ve şirket performansına bağlı olarak dalgalandığı bilinmektedir.

Bank of America, yüksek gelirlilere yönelik ikramiyelerin yanı sıra, çalışanlarının çoğunluğuna, yani yıllık kazançları 500.000 ABD Doları veya daha az olanlara, yani iş gücünün yaklaşık %97’sini temsil edenlere hisse senedi ödülleri dağıtmayı planlıyor. Bu karar Perşembe günü dağıtılan bir bilgi notunda ayrıntılı olarak açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük ikinci kredi veren kuruluşu olan Bank of America, yılın tamamında 17,4 milyar dolarlık rekor satış ve ticaret geliri elde etti. Bu mali dönüm noktası, yıl boyunca sıfır işlem kaybı günlerinin kayda değer rekorunu da içeriyordu.

Banka ayrıca dördüncü çeyrekte işlem yapma faaliyetlerinde de artışa tanık oldu ve bu da yatırım bankacılığı fiyatlarını %7 artırarak 1,1 milyar dolara çıkardı.

InvestingPro İçgörüleri

Bank of America’nın zorlu ekonomik ortamda tazminatlara yönelik stratejik yaklaşımının ışığında, InvestingPro’nun gerçek zamanlı bilgileri yatırımcılara ek bağlam sağlar. Bankanın piyasa değeri 264,02 milyar dolar seviyesinde güçlü kalmayı sürdürüyor ve 10,8’lik fiyat/kazanç (F/K) oranı, yatırımcıların kazanç beklentilerine olan hassasiyetini yansıtıyor. Özellikle F/K oranı son on iki ayda yavaş yavaş 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla 10,61’e ayarlandı.

InvestingPro İpucu, Bank of America’nın üst üste 10 yıl boyunca temettüsünü artırarak hissedarlara değer kazandırma konusundaki kararlılığını gösterdiğini vurguluyor. Bankanın 53 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürmesi de bunu kanıtlıyor. Üstelik son üç ayda %28,85’lik güçlü bir fiyat getirisi elde eden Bank of America, dayanıklılığını ve her zaman büyüme potansiyelini ortaya koyuyor.

InvestingPro, Bank of America’nın finansal durumu ve geleceğe yönelik beklentileri hakkında daha derinlemesine bilgi edinmek isteyen okuyucular için çok sayıda ek ipucu sunuyor. Şu anda InvestingPro’ya abone olarak 6 InvestingPro İpucu daha alabilirsiniz. Yeni yıl indirimi ile yatırımcılar artık %50’ye varan indirimlerle abonelikten yararlanabiliyor. Fırsatı yakalamak için “SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğine %10 ek indirim ” “SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim alabilirsiniz.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu