Ekonomi

Benzin ve Motorin Fiyatlarında Artış Bekleniyor

Benzin, motorin ve LPG fiyatları hem uluslararası petrol hareketlerinden hem de döviz kurlarından etkilenmeye devam ediyor. Son gelişmeye göre motorinin litre fiyatına 1 lira kuruş, benzinin litre fiyatına ise 2 TL zam yapılması bekleniyor. Bir sonraki zamla birlikte İstanbul’da akaryakıtın litresi 40,38 liraya, mazotun litresi ise 43,02 liraya çıkacak.

Motorin Fiyatlarında Üst Üste İkinci Artış

Motorinin litre fiyatına yapılan son 1 lira 38 kuruşluk artışın ardından ertesi gün 1 lira 40 kuruşluk bir artış daha yaşanarak araç kullanıcılarını zor durumda bırakırken, 2 liralık fiyat artışı yaşanacak. akaryakıtta artış.

BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI NE KADAR?

Son artışla birlikte akaryakıt, motorin ve LPG fiyatları şu şekilde olacak:

İstanbul’da akaryakıtın litresi 40,38 TL,

Ankara’da benzinin litresi 41,07 TL,

İzmir’de akaryakıtın litre fiyatı 41,29 TL

İstanbul’da motorinin litre fiyatı 43,02 TL oldu.

Ankara’da 43,78 TL

İzmir’de 43,97 TL

LPG ortalama 20 liraya satılıyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları rafineriler tarafından, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz pazarındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişimler esas alınarak hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım şirketlerinin uyguladığı fiyatlar rekabet ve özgürlük nedeniyle şirketlere ve şehirlere göre biraz farklılık gösterebilmektedir.

EPGIS, FİYAT DEĞİŞİKLİKLERİNİ AÇIKLAMAMA KARARI ALDI

Fiyat değişikliklerini açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında EPDK’nın suç duyurusunda bulunmasının ardından sendika, dava süreci sonuçlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişikliklerini paylaşmayacağını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu