Haber

Beykoz’da ‘Hizbullah villası’ satışta ama yer yok

HÜDA PAR’ın 14 Mayıs seçimlerinin ardından Meclis’e milletvekili ile girmesi, parti ile Hizbullah arasındaki bağları yeniden gündeme getirdi. 23 yıl önce örgüte yönelik operasyonların adreslerinden biri de Beykoz’daki villaydı. Söz konusu operasyonda Hizbullah terör örgütünün liderlerinden Hüseyin Velioğlu’nun öldürüldüğü villanın alıcısı yok.

‘BİLGİ KOLAY OLMAZ’

Halktv’nin haberine göre Beykoz Kavacık’ta Mühendislik Caddesi üzerinde bulunan villa yaklaşık 10 yıl önce hazineye devredildi. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Müdürlüğü, 3 yıl önce binanın satışı için harekete geçmesine rağmen bir sonuç alamadı. Söz konusu bina 3 yıl önce 2.1 milyon liraya satışa çıkarıldı.

Beykoz Kavacık’ta emlak alım satımı yapan Sedat Kuvel, “O bina öylece duruyordu. Kimse satın almıyor. Şu anki haliyle kimsenin alması zor. Alan sadece arsa olarak kullanılabilir” dedi. Bölgedeki arsa fiyatlarına bakıldığında bina 8-9 milyon liraya yakın.

Kavacık’ta bir başka emlakçı, “Hizbullah’ın evi olarak bilindiği için insanlar oradan geçmeye korkuyor. Bu nedenle bilen biri kolay kolay almaz. O alırsa yabancı gelip alabilir. Mevcut yapıyı da yıkıp yeniden yapmak istiyor” dedi.

OPERASYON 23 YIL ÖNCE YAPILDI

Şu an metruk durumda olan yapı 420 metrekarelik alan üzerinde meclis binası, bodrum ve çatı katları ile ortadaki iki kattan oluşuyor. Milli Emlak’ın alıcı bulmaya çalıştığı bina, 17 Ocak 2000’de operasyonla gündeme geldi.

17 Ocak’ta Türkiye’nin birçok ilinde ‘domuz bağı’ formülüyle işlenen Hizbullah cinayetlerine ait Beykoz’daki hücre konağına operasyon düzenlendi. Polis ekipleri ile örgüt üyeleri arasında şiddetli çatışma yaşandı.

Operasyonda örgütün askeri kanat görevlilerinden Hüseyin Velioğlu şehit oldu. Operasyonda örgütün siyasi ve askeri kanadından sorumlu Edip Gümüş ve Cemal Meblağ sağ olarak yakalandı. Tutuklanan Edip Gümüş ve Cemal Meblağ da geçtiğimiz yıllarda tahliye olmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu