Ekonomi

Chevron LNG işçileri kısmi greve başladı, gaz fiyatları arttı

şeritAvustralya’da LNGTesislerde çalışan işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine Cuma günü kısmi greve başladı.

Avrupa’da doğal gaz vadeli işlem sözleşmeleri grev haberinin etkisiyle yüzde 16’ya kadar yükseldi.

Geçen yıl küresel LNG arzının yaklaşık yüzde 7’sini oluşturdu. şerit‘nin Gorgon ve Wheatstone fabrikalarındaki kısmi grevler Avustralya’nın Perth saatiyle 13:00’te başladı.

Offshore Alliance sendikası üyeleri, 14 Eylül’den itibaren iki hafta süreyle çalışmayı tamamen durduracaklarını duyurdu.

Credit Suisse Grubu( CS) AG’de güç analisti Saul Kavonic, Cuma gününün ilk grevi “Bu, Chevron için maliyet ve verimsizlik yaratmayı amaçlayan ancak üretimi henüz önemli ölçüde etkilemeyen düşük seviyeli bir etki gibi görünüyor.”söylenmiş.

Ancak Enerji Yönleri analisti Leo Kabouche‘a göre, 14 Eylül’e kadar uzlaşma sağlanamazsa durum değişebilir.

Avrupa’nın referans noktası Hollanda TTF Türkiye’de önümüzdeki ay teslim edilecek doğalgazın fiyatı bu sabah yüzde 16 artarak megavat/saat başına 35,4 avroya ulaştı. Şu anda yüzde 14,39 artışla 34,9 euro seviyesinde bulunuyor.

Kasım ayı doğalgaz fiyatı yüzde 4,23 artışla 45,6 euroya, Aralık ayı doğalgaz fiyatı ise yüzde 5,13 artışla 50,46 euroya yükseldi.

Forex Haber Merkezi

haber-meram.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu