Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçime saatler kala düzenlediği mitinge “kazanan ceketi” ile çıktı.

Türkiye bu sabah sandık başına gitmeye hazırlanırken Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da vatandaşlarla bir araya geldi.

CEKET DETAYI DİKKAT ÇEKMEMİŞTİR

Kendisini bekleyen kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisiyle özdeşleşen ve ‘kazanan ceket’ olarak bilinen ekose ceketiyle sahneye çıkması dikkat çekti.

“SEÇİM KAZANAN CEKET” OLARAK BİLİNİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazanan ceketi en çok tercih eden liderlerden biri olarak öne çıkıyor. Hatta zaman zaman bu ceket hakkında sosyal medyada “Seçimi kazandıran ceket” şeklinde yorumlar yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

“Şimdi numarayı sordum, sordum. Evet, gelen rakam 50 bin. Sancaktepe gümbür gümbür yarına yürüyor demek. Yarın akşam Sancaktepe’den tulum çıkarır mıyız? Kemal Bey buraya geldi mi? Gelmedi… Bu saatten sonra gelmesinin imkanı yok herhalde.Ama Sancaktepe bu duruşuyla yarınları gerçekten bir başka selamlıyor.Sancaktepe’nin güzel insanlarını en içten duygularımla selamlıyorum.Gelen hanımlara selam ediyorum. başımızın tacı yarın anneler günü.

“KALEYİ İÇTEN FETHEDECEKSİNİZ”

Tabi yarın anneler günü olduğu için ve Belediye Başkanınız hanım olduğu için burayı tercih edelim dedik. Biliyorsunuz biz hadislerimizi bu şekilde tercüme edip tercüme edenlerden değiliz. Kemal Bey de biraz öyle yapıyor. Anahtarı annelerin ayağının altına koyar. ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ Bak, babaların değil. Annelerin ayakları altında. Bu yüzden annelerin değerini çok iyi bileceğiz. Annelere olan bağlılığımızı çok farklı göstereceğiz. Öyleyse anneler, yarın siz de kaleyi içeriden fethedeceksiniz. Bunun için hazır mısın? Burada birkaç saat kaldı.

“Kemal Bey’in yanında bir lamba var”

Ahirette hayatını kaybeden tüm annelerimize rahmet diliyorum. Ama her şeyden önce Kemal Bey, Diyarbakırlı anneleri gözyaşı içinde bırakan bu teröristlere karşı kaç kez Diyarbakırlı anneleri ziyaret ettiniz? Diyarbakırlı annelerin bebeklerini Kandil’e kaçıran teröristlerle el ele, omuz omuza, utanmadan, sıkılmadan bir seçime giriyorsunuz. Kemal Bey’in yanında Kandil var, Meclis’te Kandil’in uzantıları var. Kılıçdaroğlu bunların hesabını Allah’a nasıl vereceksin? Yanında bilinen türleri de vardır. söylemen gerekiyor mu Onlar da yuvarlak masanın etrafında utanmadan ve sıkılmadan dolaşırlar. Milletimin bunlara en güzel cevabı yarın sandıkta vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Vatan, millet, devlet ve ümmet için güzel evlatlar yetiştirmenin gururunu yaşayan ülkemin asil annelerini, Afrika’dan Asya’ya, dünyanın dört bir yanından şu anda kalbi bizimle olan kalbimizdeki tüm anneleri saygıyla selamlıyorum. Balkanlar’dan Türkistan’a. Bu vesileyle, başta annem olmak üzere, sonsuz dünyaya intikal eden tüm annelerimizi rahmet ve özlemle anıyorum.

“AİLEMİZE GÜVENİYORUZ”

Şimdi ne diyoruz? Aile diyoruz değil mi? CHP LGBT’ye ne diyor, Denge Partisi LGBT’ye ne diyor, diğer HDP LGBT’ye ne diyor… Peki LGBT, AK Parti’nin mahallesine yaklaşacak mı? MHP’nin ilçesine mi yaklaşacak? Cumhur İttifakı mahallesine mi yaklaşacak? Millet İttifakı denen iğrençlik budur, bunlar LGBT’lerdir. Ancak çok şükür ailenin kutsallığına inanıyoruz, burada farklı bir yerdeyiz, farklı bir fikirle yolumuza devam ediyoruz. Biz milliyiz, yerliyiz ve ailenin kutsallığına inanıyoruz. Allah cümlemize annelerimizin hayır dualarını alacağı bir hayat yaşamayı nasip etsin. Allah hiçbir annemizin kalbini yakmasın.

“3 KITA’NIN KALBİNDE BULUNAN BİR ÜLKEYİZ”

Türkiye olarak çok stratejik bir bölgede bulunuyoruz. 3 kıtanın kalbinde bir ülkeyiz. Güç kaynaklarının geçiş güzergahındayız. Tarih boyunca birçok savaş merkezinde bulunduğumuz bu coğrafyayı kontrol etmek için inşa edildi. Haçlı Seferleri’nden Çanakkale Savaşı’na kadar tarihteki bütün büyük mücadelelerin arkasında bu niyet yatmıştır. Bizim için bu ülkeyi mahvetmemek için her şeyi yaptılar. Bizi bu topraklardan söküp atmak istediler. Bizi vatansız, evsiz ve havasız bırakmak istediler. Bunu bazen bizzat gelerek bazen de maşalarını kullanarak yapmaya çalıştılar.

“YILLARCA KAYNAKLARIMIZI HARCIYORLAR”

Onbinlerce insanımızı elimizden alan bu örgüt, emperyalistlerin kanımızı akıtmak, bizi zayıflatmak için ülkemizin sırtına sapladıkları bir hançerdir. Yıllarca gücümüzü ve kaynaklarımızı heba ettiler. Çocuklarımızın geleceğini, gözlerindeki ışığı, yüreklerindeki umudu çaldılar. Halkımızın önüne kandan ve gözyaşından duvarlar örmeye çalıştılar. Türkleri ve Kürtleri birbirine düşman ederek ebedi kardeşliğimizi bozmak istediler. Buna bir şans vermedik. Devlet olarak terör bataklığının kurutulması için büyük çabalar sarf ettik, ciddi çabalar harcadık. Bizim için Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Boşnakıyla, yaratılanı yaratıcısı için severiz. Bizim için Kürt neyse, bizim için Türk odur. Kürt ne ise Türk de odur. Rabbimizin emri neyi gerektiriyorsa ona uyarız.

“DEVELERİNDEN KAFALARINI VURAMIYORLAR”

Sınırlarımızdaki terör varlığını yok etme noktasına getirdik. Cudi’ye gömdük, Gabar’a gömdük, Kandil’e gömdük, Beşderesi’ne gömdük. Bunları yarın sandıklara mı gömeceğiz? Amacımız, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılı bitmeden Türkiye’de tek bir eli kanlı terörist bırakmamaktır. Aynı şekilde bu alçaklara sınırlarımızın dışında nefes almalarına izin vermeyeceğiz. Sınır ötesi operasyonlarımız sayesinde artık kafalarını inlerinden çıkaramıyor, hareket edemiyorlar. Ne 14 Mayıs’tan sonra Afrin’i geri alacağız diyen bölücülerin öfkesi, ne Suriye’deki imanlı bölgelerimizi teröristlere altın tepside sunmaya söz verenlerin gafletleri, ne de terör örgütüne nefes aldıracak projeler. Kuzey Irak’taki askerlerimizin geri çekilmesi, bebek katillerinin serbest bırakılması, 6-8 Ekim Olay azmettiricilerini serbest bırakma planları bizi durduramayacak.

51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu hain değil mi? Teröristin başı… Artık sıkılmadan mesaj atıyor. Kemal Bey, Selo’yu serbest bırakmak istiyorsanız bize oy vereceksiniz diyor. Yarın bu hesabı sormaya hazır mıyız? Sana inanıyorum. İçeride ve dışarıda Kürt, Türk, Alevi, Sünni, onbinlerce anneye evladının acısını çektiren bu katillerin kökünü kazıyacağız. Türkiye’yi bu ayağına zincirlenmiş terörden mutlaka kurtaracağız. Vatanımızı bölmeyeceğiz.

habercumra.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu