Ekonomi

Dell ve NVIDIA kapsamlı yapay zeka kurumsal çözümünü piyasaya sürdü

SAN JOSE, Kaliforniya – Dell Technologies (NYSE: DELL), işletmelerin yapay zeka yatırımlarından tam olarak yararlanmalarına yardımcı olmayı amaçlayan sektörün ilk entegre, uçtan uca yapay zeka çözümü olarak lanse edilen Dell AI Factory with NVIDIA’yı piyasaya sürmek için NVIDIA ile ortaklık kurdu. Duyuru bugün NVIDIA GTC 2024 konferansında yapıldı.

NVIDIA ile Dell AI Factory, Dell’in bilgi işlem, depolama ve hizmetlerini NVIDIA’nın AI altyapısı ve yazılım paketiyle birleştiriyor. Bu işbirliği, veri ve yapay zeka araçlarının entegrasyonunu basitleştirerek kuruluşların özel üretken yapay zeka (GenAI) modellerini daha verimli bir şekilde oluşturmasına olanak sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Dell Technologies’in kurucusu ve CEO’su Michael Dell, ortaklığın kurumsal müşterilere getirdiği yapay zeka çözümlerini uygulama kolaylığını vurguladı. Benzer şekilde NVIDIA CEO’su Jensen Huang da endüstriyel ölçekte zeka üretmede yapay zeka fabrikalarının önemini vurguladı.

Çözüm, veri işleme verimliliğini ve model eğitim doğruluğunu artırmayı amaçlıyor. Model oluşturmadan çıkarıma kadar tüm GenAI yaşam döngüsü boyunca çeşitli yapay zeka uygulamalarını destekleyecektir. Kuruluşların yapay zeka yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak için profesyonel hizmetler de sunulacak.

AI Factory’ye ek olarak Dell PowerEdge sunucu serisi, önemli ölçüde daha yüksek AI çıkarım performansı sunması beklenen NVIDIA B200 Tensor Core GPU da dahil olmak üzere yeni NVIDIA GPU yapılandırmalarını destekleyecek. Dell’in NVIDIA ile Üretken Yapay Zeka Çözümleri, GenAI model kalitesini artırarak kurumsal yapay zekanın benimsenmesini hızlandırmayı amaçlayan bir Geri Alma-Artırılmış Nesil (RAG) çözümüne de sahip olacak.

Ayrıca, açık bir veri gölü mimarisi olan Dell Data Lakehouse, artık küresel olarak kullanılabilir durumda ve kuruluşların hibrit ve çok bulutlu ortamlarda verileri yönetmesine ve analiz etmesine olanak tanıyor. Dell PowerScale ayrıca, AI depolama verimliliğini artırmayı amaçlayan DGX H100 sistemli NVIDIA DGX SuperPOD ile onaylanan ilk Ethernet depolama çözümü olarak kabul edildi.

NVIDIA ile Dell AI Factory artık geleneksel kanallar ve Dell APEX aracılığıyla sunuluyor. NVIDIA ile Dell Generative AI Solutions – RAG ve Model Training gibi diğer teklifler önümüzdeki aylarda sunulacak. Ayrıca Dell, müşterilerin yapay zeka dağıtımlarıyla ilişkili güvenlik risklerini azaltmalarına yardımcı olmak için GenAI Veri Güvenliği için Danışmanlık Hizmetleri sunacak.

Bu ortaklık, iş istasyonları ve veri merkezlerinden bulut ortamlarına kadar uzanan kapsamlı bir çözüm sağlayarak yapay zekayı operasyonlarına entegre etmek isteyen işletmeler için önemli bir adımı temsil ediyor. Bu raporda kullanılan bilgiler basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu