Ekonomi

“Ekonomide istikrar bekliyoruz”

İhracatçı firmaların ülkeye döviz kazandırdığını, yatırımlar yaptığını, hem beyaz hem de mavi yakalı çalışanlar için değerli istihdam olanakları sağladığını kaydeden Gözay, şu bilgileri verdi: “Özellikle Avrupa; Dünya çapında bir durgunluk var.

Bu da talebin yüzde 25 civarında düşmesine neden oldu. Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyona rağmen döviz kurunun uzun süre sabit kalması, rekabetçi piyasalarda ihracatçı firmaların işini oldukça zorlaştırıyordu. Döviz kuru son dönemde yükseliş eğiliminde olsa da girdi maliyetleri ve sahtecilik ortamı ile aktif olarak çalışılmadığı sürece piyasa istikrarını sağlamak zor olacaktır. Birçok şirket böyle bir ortamda yeni yatırımlar yapma konusunda temkinli davranıyor.

Deri ve teknik dokuma alanlarında faaliyet gösteren 2 işletmemiz ile Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Yıl içinde hedef ve planlarımızı günün koşullarına göre aylık ve 3’er aylık dönemlerde revize ediyoruz. Şirket içinde gerekli noktalarda verimlilik ve tasarruf sağlayacak önlemler aldık. 2023 sonuna kadar temkinli, planlı ve programlı hareket edeceğiz.”

“Yeni pazarlar keşfediyoruz”

Ekonominin dalgalı olduğu bu ortamda SF Trade olarak yeni bir makine yatırımı da yaptıklarını kaydeden Gözay, “Üretim kolunda olduğumuz için yeni teknolojileri de yakından takip ediyor, yeni makine parkurları ile üretim hacmimizi ve verimliliğimizi güçlendiriyoruz. Yurt dışında yeni pazarlarda büyümeyi hedefliyoruz.

Bunun için farklı ülkelerde yatırım araştırmalarımıza devam ediyoruz. Süreci kontrollü ve planlı bir şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Tüm beyaz ve mavi yaka çalışanlarımızın memnuniyetini en üst seviyede tutmak için yıllardır bu yönde motivasyon artırıcı uygulamalara ağırlık veriyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu