Ekonomi

Erzincan’da Seracılık Sektörü Gelişmeye Devam Ediyor

Örtü altıcılık alanında son yıllarda büyük gelişme gösteren Erzincan’da bu yıl üreticiler sezondan memnun. Erzincan’da 600 dönümlük serada üretilen domatesler çevre illere pazarlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Bitkisel Üretim ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Genel Müdürlüğü’nün hibesiyle kurulan seralarda pazarın talepleri doğrultusunda kaliteli domatesler yetiştirilerek çiftçilerin hizmetine sunuluyor. Erzincan seralarında üretilen domateslerin kilogramı 15-16 liradan alıcı buluyor.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Cevdet Türkeli, Zeki Işık, Aydemir Özdemir ve Eyüp Gülseven’in Uluköy ve Değirmenköy’deki seralarını ziyaret ederek, üretim yaparak hem tarım müdürlüğüne hem de ülkemize katkı sağlayan üreticilere teşekkür etti.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne bağlı teknik heyet ile seralarda incelemelerde bulunan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, üreticilerle görüş alışverişinde bulundu. Erzincan’da seracılık sektörünün gelişme trendinin sürdürülmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden İl Müdürü Şahin, Erzincan’da 32 bin dekarlık alanda sebze üretimi yapıldığını ve bu alanda 7 bin 600 dekarda domates yetiştirildiğini belirtti. İl Müdürü Şahin, Erzincan’ın sahip olduğu 600 dönümlük sera alanının büyük bölümünde domates üretiminin devam ettiğini belirterek, hem Erzincan hem de çevre illerin domates tüketimini karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Ziraat Fakültesi’nden yeni mezun olan Ömer Ozan Aydemir ile sohbet eden İl Müdürü Şahin, Aydemir Özdemir’in serasında incelemelerde bulunurken, genç ziraat mühendislerinin seralarda üretime katılmasının ülkemizin geleceği için büyük umutlar verdiğini kaydetti. ülkemiz ve tarım sektörümüz. Tarımı orantısız yapmanın branşa fayda sağlamayacağına değinen Şahin, tarımda yetişmiş teknik eleman üretiminin verim ve kalite açısından büyük yararları olacağını belirtti.

Ziraat Yüksek Mühendisi Ömer Ozan Özdemir ise babasının serasında üretime devam ettiklerini ve mesleğini icra etmekten çok memnun olduğunu söyledi. Gençlere seslenen Özdemir, tarımda üretmenin büyük bir zevk olduğunu, üretmenin ve ülkeye katkı sağlamanın büyük bir huzur sağladığını belirterek, genç girişimcileri tarıma yatırım yapmaya davet etti.

Erzincan’daki sera üreticileri ise elverişli bir dönem geçirdiklerini belirterek, ürettikleri işin piyasada tercih edilmesinden ve fiyatların iyi olmasından memnun olduklarını söylediler. Dönemin verim ve kalite açısından iyi geçtiğini kaydeden üreticiler, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti. – ERZİNCAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu