Haber

Eski Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra Ülkesine Dönmeye Karar Verdi

Tayland eski Başbakanı Thaksin Shinawatra, 15 yıllık sürgünden sonra ülkesine dönme kararı aldığını açıkladı.

Güney Asya ülkesi Tayland’da geçtiğimiz mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından başlayan Başbakanlık krizi sürerken, eski Başbakan Thaksin Shinawatra’dan bir sürpriz geldi. Thaksin’in kızı Paetongtarn Shinawatra, 15 yıldır Dubai’de yaşayan Thaksin Shinawatra’nın 10 Ağustos’ta Tayland’a döneceğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ailecek çok duygusal, mutlu ve aynı zamanda endişeliyiz. Babamızın kararına saygı gösterin” dedi Paetongtarn.

Tayland’da iki dönem Başbakanlık yapan 74 yaşındaki Thaksin Shinawatra, 2006’daki askeri darbenin ardından yargılanmamak için ülkeden kaçtı. Shinawatra 15 yıldır Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşıyor.

Hakkında tutuklama kararı var.

Tayland Yüksek Mahkemesi’nden tutuklama kararı bulunan ve çeşitli siyasi suçlamalardan 10 yıla kadar hapis cezası istenecek olan Thaksin Shinawatra’nın 10 Ağustos’ta ülkeye döndükten sonra tutuklanması bekleniyor. Tayland Ulusal Polis Şefi Damrongsak Kittiprapas bugün yaptığı açıklamada, Thaksin’in planlanan dönüşünün polis grupları tarafından olağan prosedür izlenerek mahkemeye götürüleceğini söyledi. – BANGKOK

haberhendek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu