Haber

Galatasaray, Kasımpaşa’yı ağırladı

Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray, sahasında Kasımpaşa’yı konuk etti. Rams Park’ta oynanan karşılaşmayı Arda Kardeşler yönetti. Arda Kardeşler’in yardımcılıklarını ise Mehmet Emin Tuğral ve Deniz Caner Özaral yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 10. haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçının 11’ine kıyasla Kasımpaşa maçında 3 değişiklik yaptı. Okan Buruk, Rizespor deplasmanında forma giyen Kerem Demirbay, Angelino ve Mertens’in yerine Nelsson, Ziyech ve Kaan Ayhan’ı sahaya gönderdi.

Maçta golü Muslera’ya emanet eden Okan Buruk savunma dörtlüsünü oluşturdu; Boey, Sanchez, Nelsson ve Abdülkerim Bardakcı’dan oluşuyordu. Orta sahada Torreira ve Kaan Ayhan’ı çalıştıran tecrübeli teknik adam, hücum hattının sağ kanadında Ziyech’i, ortada Kerem Aktürkoğlu’nu, sol kanatta ise Zaha’yı görevlendirdi. Okan Buruk’un gol atma tercihi Arjantinli forvet Mauro Icardi oldu.

Galatasaray, Kasımpaşa karşısında şu ilk 11’le oynadı: “Muslera – Boey, Sanchez, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Torreira, Kaan Ayhan, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Icardi”

NELSSON VE ZİYECH 11’E DÖNÜYOR

Galatasaray’da Victor Nelsson ve Hakim Ziyech, uzun bir aradan sonra Kasımpaşa maçıyla ilk 11’e geri döndü. Teknik direktör Okan Buruk’un yaz transfer döneminde gruba katılan Davinson Sanchez’e ilk 11’de yer vermesi nedeniyle bir süredir yedek kulübesinde oturan Danimarkalı stoper Victor Nelsson, en son 75. dakikada oyuna dahil oldu. Ligin 8. haftasında Antalyaspor deplasmanda. 25 yaşındaki savunmacının ilk 11’de forma giydiği son maç ise 4. haftada oynanan Samsunspor maçıydı. Galatasaray’da ilk 11’e dönen bir diğer isim de Hakim Ziyech oldu. Bir süredir formadan uzak kalan Ziyech, geçtiğimiz hafta oynanan Çaykur Rizespor maçının 46. dakikasında oyuna dahil oldu. Faslı oyuncunun ilk 11’de forma giydiği son maç, ligin 5. haftasında oynanan Başakşehir maçıydı. 30 yaşındaki Faslı oyuncu, 2-1 biten Başakşehir maçında takımının ilk golünü attı.

KAPTAN MUSLERA KART LİMİTİNDE

Galatasaray’ın 37 yaşındaki Uruguaylı kaptanı Fernando Muslera, Kasımpaşa maçı öncesi sarı kart sınırında. Tecrübeli kaleci, Kasımpaşa maçında sarı kart görmesi halinde Süper Lig’in 12. haftasında oynanacak Hatayspor maçında forma giyemeyecek.

GALATASARAY LİGDEKİ SON 9 MAÇINI KAZANDI

Galatasaray, Süper Lig’de Kasımpaşa maçına kadar oynadığı son 9 karşılaşmayı kazandı. Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon ligin sadece ilk haftasında oynanan Kayserispor maçında sahadan beraberlikle ayrıldı. Öte yandan Galatasaray, geçen sezon olduğu gibi son 16 karşılaşmasında da mağlup olmadı. Sarı-kırmızılılar son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasında Beşiktaş’a 3-1 yenilerek almıştı.

SARI-KIRMIZILAR SAHASINDA 21 MAÇTA YENİLMEDİ

Sarı-kırmızılı takım, uzun süredir evinde yenilmiyor. İç sahada çıktığı 21 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, son yenilgisini geçen sezonun ilk haftasında oynadığı Giresunspor maçında yaşadı. Toplamda 21 karşılaşmada 19 galibiyet elde eden sarı-kırmızılı ekip, sadece Alanyaspor ve Fatih Karagümrük ile berabere kaldı.

KEMAL ÖZDEŞ’TEN TEK DEĞİŞİKLİK

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Galatasaray maçında sadece bir değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, geçtiğimiz hafta İstanbulspor maçında forma giyen Duhan Aksu’nun yerine Galatasaray karşılaşmasında Ben Ouanes’i görevlendirdi. Kasımpaşa mücadeleye ilk 11’iyle başladı: “Gianniotis, Winck, Omeruo, Sadık, Ben Ouanes, Gökhan, Hajradinovic, Aytaç, Gomis, Fall, Ngoy”.

KASIMPAŞA SON 5 MAÇTA 4 GALİBİYET ELDE ETTİ

Kasımpaşa, Süper Lig’in 11. haftasına kadar 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. 18 puanla 5. sırada yer alan ve üst sıralarda yer alan mavi-beyazlı ekip, son 5 karşılaşmada 4 galibiyet elde etti.

haberpazarcik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu