Haber

Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi’nde dersler başlıyor

2014 yılından bu yana İslami İlimler ve Arapça alanlarında online eğitim veren Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM), güçlü ders çeşitliliği ve uzman eğitmen kadrosuyla 2023/2024 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını tamamladı.

Eğitim ekibinde Prof. Ömer ÇELİK, Prof. Dr. Saffet KÖSE, Prof. Dr. M. LÜTFİ ARSLAN, Prof. Dr. Mehmet Memiş, Prof. Dr. Temel YEŞİLYURT, Prof. Dr. Ahmet Cahid HAKSEVER, Prof. Dr. Fatih ÖZKAFA, Doç. Dr. Recep ÖZDİREK, Doç. Dr. A. Hikmet ATAN, Doç. Dr. Ebubekir SIDDIK YÜCEL, Doç. Dr. Faruk KANGER, Dr. Öğr. Gör. Üye Fatih ÇOLLAK, Öğr. Gör. Görevlisi Adem SARAC, Öğretim Görevlisi Mahmut Sami KANBAŞ, Yaman SIRMABIYIKOĞLU, Cihat SUBAŞI, Sabahattin CAN, Hasan BAYDEMİR, Hayri ÜNAL, Basri Zilabid gibi isimlerin yer aldığı Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi’nin (HUZEM) bu yılki eğitim programı ÇALIŞKAN, Esad YÜKSEL, Abdulkadir TOPBAŞ, İslami İlimler alanında çalışmaktadır. , “Tefsir, Hadis, Akaid, Fıkıh, Siyer, Tasavvuf, İslam ve Aile, İslam Tarihi, İslam Ahlakı ve Görgü Kuralları, İslam Sanatları, Güncel Sorunlar ve Çözümler” dersleri ve Arapça alanında ise “Kuran Okumaya Giriş ( Elif-Ba)), Tecvid, Kur’an-ı Kerim Kelime Tercümesi, Modern Arapça A1 ve A2, Klasik Arapça (Emsile-Bina), Klasik Arapça (Avamil), YDS-Yökdil hazırlığı, Osmanlı Türkçesi” verilecektir.

Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM) Genel Koordinatörü Yaman Sırmabıyıkoğlu, “Uzaktan eğitime ilgi her geçen yıl artıyor. HUZEM’in yeni dönemi için binin üzerinde başvuru alıyoruz, dünyanın birçok farklı şehrinden öğrenciler derslerimize katılıyor, kendilerini geliştirmek ve sertifikalı eğitim almak. Zamanlarını verimli kullanmak ve “Her koşulda bilgiye ulaşmak isteyenler için HUZEM’i tüm imkanlarımızla zenginleştirmeye devam edeceğiz, gösterilen ilgiden de memnunuz.” açıklamasında bulundu.

28 haftalık HUZEM İslami İlimler 2023-24 Akademik Yılı dersleri 30 Ekim 2023 Pazartesi günü başlayacak, ancak 14 haftalık HUZEM Arapça 2023-24 Eğitim-Öğretim programı için başvurular 13 Kasım 2023 Pazartesi günü başlayacaktır. Derslerin başlama tarihinde sona erecek olan başvurular talep olması halinde uzatılacaktır.

HUZEM’de akşam saatlerinde uzman eğitmenler tarafından canlı sanal sınıf ortamında verilen dersler online olarak takip edilebildiği gibi, dersleri canlı takip edemeyen katılımcılar da sisteme kaydedilen canlı ders görüntülerini daha sonra izleme imkanına sahip oluyor.

Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM) İslami İlimler ve Arapça programlarına başvurular “www.huzem.org” internet sitesi üzerinden yapılıyor ve 2 yıllık İslami İlimler programını başarıyla tamamlayan katılımcılara Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM) verilecek. Sertifika.

AZİZ MAHMUD HÜDÂYİ VAKFI HAKKINDA

İstanbul Üsküdar’da medfun olan Aziz Mahmud Hüdâyi Hazretleri’nin aziz hatırasından ilham alınarak kurulan vakıf, insani yardım, eğitim, medya, sosyal ve kültürel hizmetler gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

1985 yılında kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.

16.12.2011 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile “Vergi Muafiyeti” statüsü kazanmış, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın 18.11.2013 tarihli kararı ile “İzin Alınmadan Yardım Toplama” hakkı kazanmıştır. .

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (UN ECOSOC) üyesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu