Haber

İsrail Savunma Bakanı Galant: Yahya Sinvar’ı ortadan kaldıracağız

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Hamas’ın Gazze şefi Yahya Sinvar hakkında konuştu. “Burada her şeyi yapmaya hazır savaşçılar var. Yahya Sinvar’a ulaşıp onu ortadan kaldıracağız.” Galant, Gazzelilerin Sinvar’ı ele geçirmesi durumunda savaşın kısalacağını söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant

GALANT: BURADA HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIR SAVAŞÇILAR VAR

7 Ekim’de abluka altındaki Gazze’yi vuran İsrail, sivilleri katletmeye devam ediyor. İsrail Gazze’ye havadan ve karadan saldırırken Savunma Bakanı Yoav Galant’tan açıklama geldi. Kuzey sınırını ziyaret eden İsrail Savunma Bakanı Galant, askerlerin kendisine zafere kadar savaşmaya hazır olduklarını söylediğini iddia etti. Basın toplantısı düzenleyen Galant, “Burada her şeyi yapmaya hazır savaşçılar var.” dedi.

“YAHYA SİNVAR’I KALDIRACAĞIZ”

Galant, Gazze’ye hem güneyden hem de kuzeyden saldırdıklarını belirterek, çatışmalarda şu ana kadar 12 Hamas tabur komutanını öldürdüklerini kaydetti. Hamas’ın Gazze şefi Yahya Sinvar hakkında konuşan Galant, “Herkese ulaşacağız. Yahya Sinvar’a ulaşıp onu ortadan kaldıracağız.” Galant, Gazzelilerin Sinvar’ı daha erken ele geçirmeleri halinde bunun savaşın kısalacağını ifade etti.

Hamas’ın Gazze şefi Yahya Sinvar

“SAVAŞ SONUNDA GAZZE’DE HAMAS KALMAYACAK”

Savaşın uzun süre devam edeceğini belirten Galant, “Savaşın sonunda Gazze’de Hamas kalmayacak ve Gazze’den herhangi bir güvenlik tehdidi kalmayacak.”

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine tepki” gerekçesiyle kapsamlı bir baskın düzenlerken, Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı. İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen asker sayısı 25’e yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri hayatını kaybetti.

GAZZE’DE CAN KAYBI 10 BİNE ULAŞTI

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Gazze’de İsrail’in saldırılarında 3 bin 900’ü çocuk, 2 bin 509’u kadın olmak üzere 9 bin 488 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi de yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 144 Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusu, Gazze’nin binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastaneleri ile Kudüs çevresini ve Filistin’e bağlı Endonezya hastanelerini vurdu. Kızılay, tahliyeye zorluyor. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 58 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu