Haber

Kars’ta CHP İl Müdürlüğü’ne tepki

Kars’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nde sükunet yok. Bir grup kişi CHP İl Müdürlüğü’ne gelerek il başkanı ve yönetimine tepki gösterdi. Kars’ta kirli anlaşmalar yapıldığına dikkat çeken partililer, il başkanı ve yönetiminin istifasını istedi. CHP’den Belediye Başkan Adayı olduğunu belirten Yakup Uluman, Kars’ta kirli oyunların onaylandığını iddia etti.

CHP İl Başkanlığı’na gelen onlarca partili, aday seçim sürecini yönetemedikleri için İl Başkanı Onur Uludaşdemir ve yönetimine tepki gösterdi.

“Çirkin oyunlar oynandı”

Kars’tan Belediye Başkan Adayı olduğunu belirten Yakup Uluman, “Kars’ta hep yaşanan bir şey mi bilmiyorum, Kars’tan çok önce göç edip başka illerde siyasetle uğraşanlar oluyor. En çok Kars’a müdahale ediliyor. Bu dış müdahaleler Kars’ı etkiliyor.” “Bu da partiye zarar veriyor. Sonuç olarak adaylık süreci yönetilemedi. Hak, hukuk ve adalet adına 450 kilometre yürüyen bir partide bu kuralların hepsi ihlal edildi. Halkın demokratik ilkeleri ihlal edildi. Çok çirkin oyunlar oynandı. Bütün bunlar CHP’ye yakışmıyor” dedi.

Yaklaşık 9 yıl Kars CHP Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Uğur Can Vergül, mevcut yönetime tepki gösterdi.

“CHP Kars Genel Başkanını istifaya davet ediyorum”

CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir’i istifaya davet eden eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Vergül, “Biz bugüne kadar CHP’nin ilerlemesi için mücadele verdik. Ama bugün kamuoyu araştırmalarında 7 aday yarıştı ama 5. sırada yer alan aday” dedi. adaydır.” “Gösterilere ve kirli anlaşmalara karşı çıkarak tepkimizi gösteriyoruz. CHP il başkanını istifaya davet ediyoruz” diye tepki gösterdi.

“30 yıldır bu parti Kars’ta belediye başkanı seçemedi”

CHP’nin 30 yıldır Kars’ta belediye başkanı seçemediğini vurgulayan Asım Demir, “Suçlamam şu. Bu parti 30 yıldır Kars’ta belediye başkanı seçemedi ve burada 3 yıldır sandık yapıldı. Bunu hem il teşkilatı hem de genel merkez bize bildirmeli. Halk kimin 1. sırada olduğunu bilmek istiyor. Kim 2. ve 3. sırada geldi. Kars halkını 2 parti arasında kutuplaştırdılar. O, halk bunu istemiyor. Trend anketine kim geldiyse bunu hem il teşkilatının hem de genel merkezin netleştirmesi gerekiyor. Aksi takdirde “Bu parti kazanamaz” dedi.

Öte yandan Kars’ın Akyaka ilçe teşkilatı geçtiğimiz günlerde topluca istifa etti. Suların bir türlü dinmediği CHP’de bazı partililer, CHP’nin Kars’ta zayıf adayları gösterdiğini ve DEM Partisi ile ittifak yaptığını iddia etti. – KARS

sultangazi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu