Haber

Keykubadiye Sarayı’nda kazı çalışmaları devam ediyor

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Şeker Gölü üzerinde Selçuklu dönemine ilişkin Keykubadiye Sarayı’nda yürütülen kazı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kazı alanında incelemelerde bulundu.

Başkan Büyükkılıç’a Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Pancarcılar Kooperatif Başkanı Hüseyin Akay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcüman ve daire başkanları eşlik etti.

Ali Baş’tan kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Keykubadiye Sarayı Kazı Heyeti Başkanı Prof.

2014 yılından beri burada hafriyat çalışmaları yaptıklarını, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Şeker Fabrikası’nın büyük temellere sahip olduğunu anlatan Prof. Dr. Ali Baş, kazıların sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtti. Baş, kazı çalışmalarının ardından Alaaddin Keykubad’ın sarayının bulunduğu bölge hakkında Önder Büyükkılıç’a kapsamlı bilgiler verdi.

“Tarihe bir kez daha ışık tutacak”

Kayseri’nin Anadolu Selçuklu Devleti toprağı olduğunu vurgulayan Önder Büyükkılıç, “1220’li yıllarda Sultan I. Alaaddin Keykubad tarafından yaptırılan Keykubadiye Sarayı’ndaki kazıları yerinde inceledi ve Kazı Başkanımız Prof. Dr. Ali Baş’tan bilgi aldık” dedi. Büyükkılıç, Keykubadiye Sarayı ile birlikte tarihe bir kez daha ışık tutacaklarını belirterek, “İnşallah çalışmalarımız tamamlandığında Antik kentimiz Kayseri, Selçukluların en önemli ve güzel eserlerinden biri olan Keykubadiye Sarayı ile tarihe bir kez daha ışık tutacaktır.”

haber-kemaliye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu