Teknoloji

Makyajlı Peugeot 508 Türkiye’de!

Yeni PEUGEOT 508, BlueHDi 130 turbo dizel motor ve EAT8 otomatik şanzıman kombinasyonu ile ülkemize giriş yaptı. Maksimum 300 Nm tork üreten motor, yüksek çekiş gücü ve WLTP verilerine göre 4,4 ile 6,3 lt/100 km arasında değişen yakıt tüketimi ile verimlilikteki ustalığını bir kez daha kanıtlıyor. ALLURE ve GT donanım paketleri ile tercih edilebilecek yeni PEUGEOT 508, 3’ü yeni olmak üzere 7 gövde rengi seçeneğine sahip.

D Segmentinde PEUGEOT’u temsil eden 508, 2023’ün prestijiyle yenilenmesinin ardından Türkiye yollarıyla buluşmaya başladı. Excellence” adlı tek motor ve şanzıman kombinasyonuna sahip 508, ALLURE donanımla 1.770.000 TL, GT donanımla 1.968.000 TL’ye mal oluyor. dan başlayan özel fiyatlarla ülkemizde satışa sunulmuştur. Verimlilik ve performansın simgesi BlueHDI 130 turbo dizel motor ve EAT8 otomatik şanzıman ile Fransa’daki Mulhouse Fabrikasında üretilen yeni PEUGEOT 508, sportif ve dinamik siluete sahip araç arayanların tercihi olmaya devam etmeyi planlıyor. .

Göz Alıcı Tasarım

Türkiye’de sedan karoserinde dinamik ve sportif yeni bir silüet sunan 508, PEUGEOT ürün gamının zirvesindeki yerini koruyor. Cephe daha fazla dinamizm ortaya koyarken, markanın yeni logosu cepheye farklı bir boyut kazandırıyor. Yeni 508, ızgara desenini tamponun hacmine entegre ederek çağdaş bir görünüm sergiliyor. Yeni cephe, üç tırnaklı ışık imzası taşıyan aydınlatmalarla da dikkat çekiyor. Tüm versiyonlarda ışık imzası, ultra ince Matrix LED farlara entegre edilmiştir. Arkada, yeni LED stop lambaları, imza niteliğindeki 3 tırnaklı tasarımı sürgülü sinyallerle birleştiriyor. Yeni 508, iç mekanda üst sınıfı açıkça vurguluyor. Döşemede kullanılan malzemelerin kalitesi ve modernliğinin yanı sıra daha fazla ergonomi sağlayan ergonomik vites kolu, daha konforlu bir deneyime katkı sağlıyor.

Boyutlarda D-Segment Silüeti

Yeni 508’in dingil mesafesi 2793 mm, uzunluğu 4750 mm, genişliği 1859 mm, aynalar katlanmış ve yüksekliği 1403 mm. Yeni 508’de, ızgara motifi tamponun hacmine tamamen entegre edilmiştir, gövde renginde uygulanan desenler bu yeni tasarımı daha da vurgulamak için uygulanmıştır. Bu, cephede daha çağdaş bir görünüm yaratır. Yeni PEUGEOT logosu ızgaranın ortasında doğal bir şekilde otururken, imzası dışarıya doğru yayılıyor. Ön kısım daha az katmanlı bir tasarıma sahiptir. Bu, daha çağdaş bir görünüme katkıda bulunur. Işın ızgaranın içinde kaybolarak silüete daha yumuşak bir görünüm verir.

Elmas Kesim Taşlar

Yandan bakıldığında, yeni 508’in canlı ve dinamik görünümü, ALLURE donanımda 18 inç EPHERRA ve GT donanımda 19 inç AUGUSTA alüminyum alaşım jantlarla destekleniyor. Çift tonlu baklava kesitli alaşım jantlar ve bijonları tamamen gizleyen PEUGEOT logolu özel kapaklar tasarım bütünlüğü sağlıyor. Yeni 508’in ön, yan ve arka logoları, yeni tipografi ve yeni Bazalt Gri rengiyle daha çağdaş görünüyor.

Arka Tasarımda Yeni Işık İmzası

Arka kısımdaki ışık imzası, üç pençe temasının daha yatay ve dinamik bir versiyonuyla yeniden yorumlandı. Tüm işlerde kayar ve yanıp sönen LED teknolojisi kullanılmaktadır. Logo, merkezi siyah şeridin tüm genişliği boyunca uzanan koyu Bazalt Gri renkli “PEUGEOT” yazısı ile değiştirildi. Bu, arka cephenin modernizasyonuna ve görsel olarak daha geniş olmasına katkıda bulunur. Yeni PEUGEOT 508, 3’ü yeni olmak üzere 7 gövde renginde sunuluyor. Yeni metalik renk seçenekleri Okenit White, Eclipse Blue ve Selenium Grey, Titanium Grey, Techno Grey, Pearl Black ve özel metalik boyasıyla Elixir Red olarak isimlendirilirken, seçenekler arasında yer alıyor.

Duyulara hitap eden iç mekan

Yeni 508’deki PEUGEOT i-Cockpit® daha da fazla teknoloji sunuyor. 10 inç, yüksek çözünürlüklü merkezi ekran, iletişim navigasyonu, doğal dilde ses tanıma, kablosuz iletişim ve kablosuz güncellemelerle donatılmış yeni PEUGEOT i-Connect® Advanced bilgi-eğlence sistemi daha da ileri bir teknoloji deneyimi sunuyor. Yeni 508’ler, sürüş keyfi ve konfor açısından PEUGEOT’nun şimdiye kadar ulaştığı en yüksek seviyeyi temsil ediyor. Elbette araba, güvenlik ve gönül rahatlığı sağlayan sürüş destek sistemleri ile tamamlanır.

Gece Görüşü: Sürücüyü şeritteki olası bir hayvan, yaya veya bisikletçiye karşı uzun far menziline ulaşmadan önce uyarır.

Yarı Otonom Sürüş Seviyesi 2: Dur Kalk özellikli Adaptif Hız Sabitleyici ve Şeritte Kalma Asistanı, sistem 0 km/s’den itibaren kullanım özellikleri ile konfor sağlıyor.
HD Kameralar: ALLURE’de 2 kamera ile 180 derece, GT donanımında 4 kamera ile 360 ​​derece ve park yardımı sağlanmaktadır.

Kabindeki en güçlü unsurlardan biri olan PEUGEOT i-Cockpit®, 10 yıldır her yeni nesil ile gelişiyor ve modernleşiyor. Yeni 508 ile tanıtılan yeni bilgi-eğlence sistemi PEUGEOT i-Connect® Advanced, ergonomi, kalite, pratiklik ve teknolojide değerli bir gelişmeyi temsil ediyor. Kompakt direksiyon, tipik bir PEUGEOT i-Cockpit® özelliği ve benzersiz bir çeviklik ve hareket hassasiyeti sunarak sürüş keyfini 10 kat artırır. Yeni logo, direksiyon simidinin ortasında yer alır. Aynı zamanda multimedya sistemini (Ses kaynakları, telefon) ve ses ve ses kontrol düğmelerini barındırır. Direksiyon simidinin hemen üzerinde, göz hizasında yer alan dijital gösterge 12,3 inç ekrana sahip. Dijital ekran, direksiyon simidi kontrolleriyle değiştirilebilen yeni ekran modlarıyla (TomTom Connected Navigation, Radyo/Medya, Sürüş Yardımları Enerji Akışı vb.) tamamen özelleştirilebilir ve kişiselleştirilebilir.

Ön panelin ortasında hafifçe sürücüye dönük, merkezi 10 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran bulunur ve yolcunun gözlerini yoldan ayırmasına gerek kalmadan sürüş ergonomisini optimize eder. Orta ekranın altında ana menüye, klima ayarlarına, uygulamalara, sürüş yardımlarına, telefona, medyaya ve araç ayarlarına kısayol sağlayan piyano tuşları bulunur. Orta konsol yeni bir e-Toggle dişli tasarımına sahiptir. Sürücü, 8 vitesli EAT8 otomatik şanzımanın modlarını tek bir dokunuşla seçebiliyor.

Bilgi ve Eğlence Sistemindeki Yenilikler

Yeni 508, günlük kullanımla uyumlu, ilgili ve ergonomik bir deneyim sunar. Yeni bilgi-eğlence sistemi, her sürücünün el becerisine ve isteklerine uyacak şekilde en akıcı akıllı telefon ve araba dünyalarını sunuyor. Her sürücü kendi ekranını, atmosferini ve ayar tercihlerini tanımlayabilir ve koruyabilir. Sistemde 8 adede kadar farklı profil saklanabilir. Yansıtma, akıllı telefonu bilgi-eğlence sistemine kablosuz olarak bağlar (Wi-Fi teknolojisi). Bluetooth ile iki telefon aynı anda bağlanabilir. 4 adet USB port, ön kolçak altında 2 adet USB-C ve arka koltuklar için 2 adet USB-A olmak üzere kontak seçeneklerini tamamlar.

10 inçlik yüksek çözünürlüklü merkezi ekranın kullanımı kolaydır, tablet gibi yanıt verir, birden çok pencere ve kısayolla özelleştirilebilir. Menülerin ortasında soldan sağa veya yukarı ve aşağı kaydırmak veya ana sayfaya dönmek için kullanımı kolay üç parmakla dokunma özelliğine sahiptir. Bir akıllı telefonda olduğu gibi, istediğiniz zaman “Ana Sayfa” piyano tuşuna basarak ana sayfaya dönmek mümkündür. Ekranın üst kısmındaki sabit ekran kısmı kısayol sayfalarında dış sıcaklık, klima, konum, iletişim, bildirim ve saat bilgilerini gösterir. PEUGEOT i-Connect Advanced, güçlü ve verimli navigasyon ile donatılmıştır. Optimum okunabilirlik için harita tam ekran olarak görüntülenebilir. Sistem kablosuz olarak, yani doğrudan operatör ağ verileri üzerinden güncellenir.

Mükemmel Sürüş için Güçlü Ekipman Kombinasyonu

ALLURE ve GT donanım paketlerinde tercih edilebilen yeni PEUGEOT 508’de kapsamlı konfor ve güvenlik teknolojisi standart olarak sunuluyor.

ALLURE donanımlarında, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi, Ön-Arka Park Sensörü, Yan Sensörler, Çift Bölgeli Otomatik Klima, Safety Plus Paket (Otomatik Acil Fren Sistemi, Önden Çarpışma Uyarısı, Seviye 3 Sürücü Dikkat Uyarısı, Aktif Şerit Takip Sistemi, Körük) Spot Uyarı Sistemi, Hız Limiti Tanıma ve Öneri, Genişletilmiş Trafik İşareti Tanıma Sistemi), Peugeot i-Cockpit® (Özelleştirilebilir Dijital Pano ve Kompakt Çok Fonksiyonlu Direksiyon), Peugeot i-Connect® Advanced (10 inç HD Özelleştirilebilir Dokunmatik Ekran) , 3D) Navigasyon, E-call), “Peugeot Matrix LED Technology” Farlar, Far Altı 3 Pençeli LED Gündüz Farları, Visiopark 1 (180 derece HD Geri Görüş Arka Kamera), 18 inç “Epherra” Dual- Elmaslı Ton Alaşım Jantlar, Hırsızlığa Karşı Korumalı Kombinasyon Cıvatalar, Renkli Arka Camlar, “Quartz” Dikişli, Yarım Deri “Falgo” Kumaş Koltuk Döşemesi ve AGR Sertifikalı Isıtmalı Ön Koltuklar; GT donanımı, Sürüş Yardımı Plus Paketi (Dur & Kalk Fonksiyonlu Adaptif Hız Sabitleyici, Şerit Konumlandırma Asistanı), Çerçevesiz Elektrokrom Dikiz Aynası, Geri Viteste Otomatik Açılır Yan Aynalar, Visiopark 2 (4 kameralı 360 derece Park Desteği), Ön Kapı içerir Paneller, Orta Konsolda ve Bardak Tutucularda Mavi Ortam Aydınlatması, Parlak Siyah Alt Izgara Şeridi, Elmas Kesitli 19 inç “AUGUSTA” Çift Renkli Alaşım Jantlar, Alüminyum Pedallar ve Ayak Dayama Yeri, “Aikinite” Dikiş Detaylı Gösterge Paneli ve Orta Konsol Kapakları, “ Aikinite Dikiş Detayı Ön ve Arka Paspaslar, Siyah “Peugeot” Yazılı Alüminyum Ön Kapı Eşiği Kaplaması, Yeni “GT” Logolu Delikli Deri Direksiyon, Gece Görüşü, “Aikinite” Dikiş Detayı ve AGR ile Alcantara® Yarım Deri Koltuk Döşemesi Sertifikalı Isıtmalı Ön Koltuklar.

Panoramik Açılır Tavan ALLURE donanımda opsiyonel iken GT donanımda standart olarak sunulmaktadır. GT donanımlarında Mistral Executive İç Mekan seçeneği de sunuluyor. Bu içerikte; Mistral “Nappa” Deri Koltuk Döşemeli ve “Zebrano” Ahşap İç Kaplamalı, Sürücü için 2 Ön Ayarlı, 8 Yönlü Elektrik Kumandalı, AGR Onaylı Sürücü ve Yolcu Koltukları, Çok Noktalı Masaj Sistemi, Isıtmalı Sürücü ve Yolcu Koltukları ile yeni PEUGEOT 508 GT, daha fazla kişiselleştirilebilir.

Teknik Özellikler: PEUGEOT 508 BlueHDi 130 S&S EAT8

KAYNAK: HABER7

haberpolatli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu