Ekonomi

Ömer Koç: Zorunlu olmayan harcamalarınızı erteleyin

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, ekonomideki belirsizliklere dikkat çekerek bayilerine, “Harcamalarınıza dikkat etmenizi ve zaruri olmayan harcamalarınızı ertelemenizi tavsiye ederim.” Geçtiğimiz yıl son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşan küresel enflasyonun 2023’te gerilediğini, büyümenin ise yüzde 3 gibi makul bir seviyede kaldığını, yani “yumuşak iniş” anlamına geldiğini belirten Koç, ekonomik belirsizliklerin de artık ortadan kalktığını söyledi. iş dünyasında normal hale geldi.

Koç Holding, geçtiğimiz günlerde Koç Topluluğu bayilerini bir araya getiren geleneksel Anadolu Buluşmaları’nın 31’incisini Ankara’da gerçekleştirdi. Koç, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisine dair beklentileri anlattı. Koç, toplantıda şu ifadeleri kullandı:

“3 yıl sonra 100’üncü yılımızı kutlayacağız. Bir asırdır ülkemiz için değer yarattık ve onunla büyüdük. Attığımız her adımda kurtuluş ve kuruluş ruhunu hep koruduk. Bundan sonra da hep birlikte olacağız. Sarsılmaz bir inançla Cumhuriyet değerlerinin savunucusu ve hizmetkarı olmaya devam edeceğiz.” “Sizlerle birlikte daha da çok çalışarak Türkiye’nin ekonomik büyümesine ve sosyal kalkınmasına öncülük etmeye devam edeceğiz.”

“EKONOMİDE BELİRSİZLİK OLAĞAN HALE GELDİ”

HalkTv’nin haberine göre Koç, 2023 yılı sona ererken yakın coğrafyada çatışma atmosferinin giderek yayıldığını kaydederek, “Batılı hükümetlerin bu vahşi gelişme karşısında sessiz kalmasını şaşkınlık ve dehşetle izliyoruz. Bugün binlerce masum insan bu utanç verici duyarsızlığın bedelini canlarıyla ödüyor. Batı’nın bu çifte standardı “Maalesef gelecekte hepimizi olumsuz etkileyecek çok ağır sonuçlar doğuracak” dedi.

Küresel jeopolitik riskler artarken iş dünyasında ekonomik belirsizliklerin artık sıradan hale geldiğini belirten Koç, 2020 yılından bu yana küresel salgın, Ukrayna’daki savaş ve yüksek yaşam maliyeti sorunlarıyla boğuşan dünya ekonomisinin, 2023 yılı başında beklenenden daha başarılıydı.

“DİKKATLİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Koç, geçen yıl son 40 yılın zirvesine ulaşan küresel enflasyonun 2023’te gerilediğini, büyümenin yüzde 3 gibi makul bir seviyede kalmasının “yumuşak iniş” anlamına geldiğini belirtti. Koç, küresel ekonomiye ilişkin tahminlerinde temkinli olmaya devam ettiklerini kaydetti. Jeopolitik risklere dikkat çeken Ömer Koç, iş dünyasında ekonomik belirsizliklerin artık normal hale geldiğini söyledi.

KAYNAK: ODATV

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu