Ekonomi

Petrolde Çin etkisi

Petrol, Çin’den gelen makroekonomik verilerin ülkenin bu yılki toparlanmasını artırması ve enerji talebine ilişkin endişeleri artırmasının ardından, Kanada’dan gelen azalan arzın neden olduğu iki günlük kazanımlarına son vererek geriledi.

ABD ham petrolü önceki iki seansta yaklaşık yüzde 7 yükseldikten sonra 73 doların altına düştü.

Ticaret bilgileri, Çin’in genel ihracat büyümesinin Nisan ayında yavaşladığını, ithalatın ise keskin bir şekilde düştüğünü ve bunun da bir süredir sorgulanan toparlanma üzerindeki baskıları artırdığını gösterdi. Rafineri bakımları Nisan ayı hacimleri üzerinde baskı oluştursa da, yılın başından bu yana ham petrol ithalatı artmaya devam etti.

Yatırımcılar, Power Information Administration (EIA) tarafından Salı günü açıklanacak kısa vadeli piyasa görünümünü beklerken ABD piyasasına ilişkin içgörüleri bekleyecekler.

Vadeli işlemler, Fed’in parasal sıkılaştırma kampanyasının neden olduğu iniş ve çıkışlara çarptıkça, ABD ekonomisinin yakında bir resesyona girebileceğinden korkurken ve Çin’in sıfır-COVID hedefini terk etmesinden sonra enerji talebinde yeniden canlanma umutları nedeniyle ham petrol bu yıl yaklaşık yüzde 9 düştü. politika. Fiyatlardaki düşüş, OPEC+ ülkelerinden gelen sürpriz üretim kesintisine rağmen geldi.

Kanada’da Alberta’daki orman yangınları nedeniyle günde en az 234.000 varil petrol ve gaz üretimi kesintiye uğradı. Petrol üretimi açısından önemli bir merkez konumunda olan bölgede yaşanan kesintiler, bazı yerli kaliteli ham petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Saxo Capital Markets Pte.

Haziran vadeli ABD ham petrolü yüzde 0.6 düşüşle varil başına 72.74 dolara geriledi.

Temmuz vadeli Brent ham petrolü yüzde 0.6 düşerek varil başına 76.56 dolara geriledi.

haberdogansehir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu