Haber

Rusya: Batı silah gönderirken potansiyelimizi sonuna kadar kullanacağız

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor.

Rus ordusunun şiddetini her geçen gün artırdığı savaşta her iki ülkede de ağır kayıplar yaşanıyor.

Ukrayna’nın yanında olduklarını açıklayan Batılı ülkeler ve ABD, silah göndermeye devam ediyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in Stalingrad Muharebesi’ndeki zaferinin 80. yıl dönümü etkinliğinde Batı’nın Ukrayna’ya silah tedarikine karşı yaptığı açıklamaya açıklık getirdi.

“Rusya yanıt vermek için mevcut potansiyelini sonuna kadar kullanacak”

Sözcü Peskov, “Bu, Rusya’nın potansiyele sahip olduğu ve kolektif Batı tarafından sağlanan yeni silahlar ortaya çıktıkça, Rusya’nın özel bir askeri operasyon çerçevesinde yanıt vermek için mevcut potansiyelini sonuna kadar kullanacağı anlamına geliyor.”sözünü kullandı.

“Zırhlı araç kullanmak meseleyi bitirmeyecek”

Putin, Stalingrad Muharebesi zaferinin 80. yıl dönümü münasebetiyle Volgograd kentinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, geçmişte olduğu gibi, şunları söyledi: “Rusya, gövdelerinde haç bulunan Alman Leopard tankları tarafından tehdit edildi”söyleyerek, “Almanya dahil Avrupa ülkelerini Rusya ile yeni bir savaşa çeken ve dahası sorumsuzca bunu bir oldu bitti ilan edenler, savaş alanında Rusya’ya karşı zafer bekleyenler, görünüşe göre Rusya ile modern bir savaşın kendileri için tamamen farklı olacağını anlamıyorlar. Tanklarımızı sınırlarına göndermiyoruz ama “Ne ile cevap vermemiz gereken bir şey var. Zırhlı araçların kullanılması meseleyi bitirmeyecek. Bunu herkes anlamalı.”konuşmuştu.

refahiyeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu