Haber

Şiddetli fırtına ve güneybatı, denizde yaşayan vatandaşları olumsuz etkiledi.

Şiddetli fırtına ve güneybatı, denizde yaşayan vatandaşları olumsuz etkiledi.

EDİRNE – Edirne’nin Enez İlçesi’nde sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli fırtına ve Güneydoğu Anadolu’da hayatı olumsuz etkiledi.

Edirne’nin Enez ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan güneydoğu bölgesi ve fırtına, zaman zaman artarak denize giren vatandaşları olumsuz etkiledi. Dalgaların artmasının ardından denizde bulunan vatandaşlar kendilerini dışarı attı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle serinlemek isteyen vatandaşlar soluğu deniz kenarlarında ve kıyılarda alıyor. Hafta sonu olması nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren denize gitmek için yola çıkan yerli ve yabancı turistler şiddetli fırtına ve güneybatıda mahsur kaldı.

“Yüzme bilmeyenler giremez”

Denize giren 13 yaşındaki Keyifli Poyraz Memnun, “Sabah erkenden denize girdik, çok güzeldi. Sonra fırtına çıktı. Deniz çok tehlikeliydi, dalga ve akıntı vardı. İmkanı olanlar Yüzerek denize girmemek lazım. Ben de biraz korktum.”

“Birden fırtına çıktı”

İstanbul’dan gelen Mert Fazilet, “Denize gittim çok güzeldi ama sonra fırtına çıktı. Yüzme bilmeyenler için tehlikeli” dedi.

Vatandaş Alişan Kahraman, “Uzun yıllardır buradayız. Bugün deniz çok dalgalı. Boğulmaya karşı cankurtaran olmalıydı. Başka yerlere gittiğimizde görüyoruz. Özellikle çocuklara okul çağında yüzme öğretilmeli.” 20 yaşındaki çocukların denizde boğulduğunu duyuyoruz.”

kemah-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu