Haber

Tsipras’ın Türkiye hatası Yunanistan’ı karıştırdı

Yunanistan’da ana muhalefet partisi SYRIZA’nın lideri eski başbakan Aleksis Çipras’ın Yunan kanalı Alpha TV’ye verdiği röportajda yaptığı Türkiye gafı Yunanistan’da tepkilere neden oldu.

TÜRK AZINLIĞI DEDİ

Batı Trakya’daki halka ‘Türk azınlığı’ diyen Çipras, eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanis’e tepki göstererek, “Batı Trakya’ya giderek Türk azınlığa şantaj yaptı” dedi.

Bakoyanis, Yunanistan’da seçim sürecinde Gümülcine’ye bağlı Hacıören köyüne yaptığı ziyarette “Beni desteklemezseniz Atina’da işiniz zorlaşır” sözlerine yer vermişti.

Ülkede resmi telaffuzlarda ‘Türk azınlık’ yerine ‘Müslüman azınlık’ ifadesi kullanılıyor.

Çipras’ın bu gafı Yunan basınında ve sosyal medyada yansımalara neden oldu. Yunan kullanıcılar, Tsipras’ın bu açıklamasını “Aferin, çok iyi söyledin” sözleriyle tutturdu.

“GÜNDEMDE ÇOK FAZLA TUTMAYIN”

Bazı kullanıcılar ise Çipras’ın konuşmasında bazen Müslüman bazen de Türk azınlık dediğine dikkat çekerek, “Bu durumu fazla gündemde tutmayın, Türkler fark edip gülerler” dedi.

Tsipras Yunan gazetelerinin de gündemindeydi. Yunan gazetesi Xronos.gr, Tsipras’ın yanlışlıkla ‘Türk azınlık’ dediğini belirterek, “Konuşmasının bazı yerlerinde Rum Müslüman da dedi” sözlerine yer verdi.

Gazete aynı zamanda Tsipras’ın ikiyüzlülükle suçlandığına da değindi.

Tsipras’ın gafından bahseden gazeteler arasında Toc da yer aldı. Gazete, milletvekili Adonis Georgiadis’in sosyal medyadan Çipras’a tepkisine değindi.

Georgiadis ise, “Tüm bu olanlardan sonra Yunanistan’ın eski Başbakanı ve şimdiki Muhalefet Liderinin Trakya’daki Müslüman azınlığa ‘Türk’ demesi gerçekten inanılmaz…. Bunu yapamaz. düzeltilsin.”

haber-geyve.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu