Haber

Van’da çocukları için nöbet tutan anne: HDP özgürlük istiyorsa kızımı dağa getirsinler.

Oğulları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler nöbetlerini sürdürüyor.

Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşarken 4 haftadır ortada kalan Van’da ailelerin eylemi 53. haftada da devam etti.

Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları, üzerlerinde ‘Dağları kurtlara kuşlara bırakın’, ‘Biz çocuklarımızı istiyoruz’, ‘Anneler nöbette’, ‘Yeter artık bir düşünün. ‘, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Evlatlarımız kimsenin piyonu olmaz’ yazılı pankartlarla yürüdüler.

“Şehitler vatan bölünmez ölür”

Polis, HDP binasına kadar yürüyen aileler için de güvenlik önlemi aldı.

Aileler binanın önünde ‘Kahrolsun işbirlikçi HDP PKK’ ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı.

HDP’liler sesi bastırmaya çalıştı

HDP binasından müzik dinletilerek ailelerin sesleri bastırılmaya çalışıldı. Müziğin sesine tepki gösteren aileler, PKK ve HDP aleyhinde sloganlar attı.

Eyleme kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar şu ifadeleri kullandı;

“HDP özgürlük istiyorsa kızımı dağdan getirsin”

HDP’lilere sesleniyorum. Kızlarımız neden dağlarda, mağaralarda tecavüze ve şiddete maruz kalıyor? Her gün ‘Kadın bedeldir, hanımı öldürmeyin’ diyorlar. Bu reva mı? HDP özgürlük istiyorsa kızımı dağdan getirsin. Peki kızım; Sen benim ilk göz ağrımsın. Sen çok merhametli bir çocuktun. Annene inanıyorsun, annene güveniyorsun. Bu katillere, bu zalimlere nasıl inanırsınız? Gelin, devlet güçlerine teslim olun. Beni duyuyorsan, beni görüyorsan gel. Devlet sana sahip çıktı. Şimdiye kadar 40 kişi teslim oldu. Hiçbirine kelepçe takılmadan hepsi ailelerine kavuştu.

otlukbeli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu