Haber

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Kasım Gülpınar oldu

AK Parti’den 4 dönem milletvekili ve son olarak MKYK üyesi olarak görev yapan Mehmet Kasım Gülpınar, yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayını sosyal medya hesabından duyurdu. Erbakan açıklamasında şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, AK Parti MKYK Üyesi, 24-25-26-27. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partimize katılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu. Başkanımıza hoş geldiniz diyor, başarılar ve hayırlı hizmetler diliyoruz. “

Mehmet Kasım Gülpınar kimdir?

Mehmet Kasım Gülpınar, 20 Eylül 1969’da Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Eyyüp Cenap ve Asuman çiftinin oğlu olarak dünyaya geldi.

Lise mezuniyetinin ardından eğitimine Ankara Üniversitesi’nde devam eden Gülpınar, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra TÖMER’de öğretmen olarak çalıştı. Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME’de tercüman olarak çalıştı. Özel bir televizyon kanalında Diplomatik Muhabir olarak çalıştı.

Devlet Bakanlığı’nda Özel Kalem ve Siyasi Müşavir, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda Siyasi Müşavir olarak çalıştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa’dan 24. Dönem Milletvekili seçildi. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komitesi Üyeliği, Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi Türkiye Kümesi Üyeliği (AIBPA), Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Kümesi Başkanlığı, AB Uyum Kurulu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyeliği yaptı.

25, 26 ve 27. dönemlerde yeniden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Aynı zamanda 26. Dönem AB Uyum Kurulu Başkanlığı ve Karma Parlamento Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu.

Gülpınar, son olarak AK Parti’de Cumhurbaşkanlığı Danışmanı ve MKYK üyesi olarak görev yaptı.

Fransızca, İngilizce ve Kürtçe’yi çok iyi düzeyde, Arapça ve Farsça’yı iyi düzeyde bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır. – ANKARA

osmancik-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu