Ekonomi

Yılda 1 milyonu aşkın kişiye iş imkanı bulan bir ülke haline geldik.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası’nın bir otelde düzenlediği “Sanayi Gecesi”nde, dünyadaki salgın ve savaşların elektrik ve temel gıda fiyatlarını etkilediğini söyledi.

Tüm tedarik zincirlerinin bozulduğunu belirten Özhaseki, tüm bu zorluklara rağmen Türkiye’nin geçen yıl G20 ülkeleri arasında yüzde 11 büyüme kaydettiğine dikkat çekti.

Son 20 yılda ortalama yüzde 5,5-6 büyüme yakaladıklarını vurgulayan Özhaseki, “2000’li yılların başında ihracatımız 30 milyar dolar seviyesindeyken bugün 250 milyar dolara ulaştı. tüm dünyada işten çıkarmaların olduğu bir ortamda 31 milyona ulaştık. Yılda 1 milyondan fazla kişiye iş imkanı bulan bir ülke haline geldik” dedi.

“Devletten bir şey istemedik, almadık”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri’nin sadece ticarette değil, sanayi, turizm ve eğitimde de marka şehir haline geldiğini söyledi.

Kentte tamamen kendi imkanlarıyla ortaya çıkan bir başarı öyküsünün yazıldığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

“Kayseri milattan önce de ticaret şehriydi. Kendi insanımızın emeği ile Türkiye’nin en değerli sanayi şehirlerinden biri olduk. Yetmedi turizm şehri olduk. Üniversiteler Bütün bunları Kayserili kendi müteşebbislerimizin, hayırseverlerimizin gayreti ve emeği ile başardık.81 ile baktığımızda bir anlamda biriz.Devletten bir şey istemedik, almadık. .Tamamen kendi imkanlarımızla bu noktaya geldik.Bütün bu başarılarımızla bizleri gururlandıran Kayserili sanayicilerimizle gurur duyuyorum.Ödül almaya hak kazanan kardeşlerimi de ayrıca tebrik ediyorum.Kayseri 3 organize sanayi bölgesi sahip çıktı. serbest bölge ve teknoloji geliştirme bölgesi ile hepimizin gurur duyduğu bir konuma geldik.Aynı zamanda tamamına yakını sanayi işlerinden oluşan katma değeri yüksek bir ihracat hacmine sahibiz.”

“1700 ihracatçımızla 190 ülkeye ihracat yaptık”

Kayseri Sanayi Odası Yürütme Konseyi Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 3 organize sanayi bölgesi ve üretime yönelik serbest bölgede yer alan 2 bin 200 fabrikada üretim yaptıklarını ve bu faaliyetlerini toplam 50 milyon metrekarelik sanayi alanında yürüttüklerini söyledi.

4 milyar doları aşan ihracat ve 2 milyar doları aşan ithalatla 6 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip olduklarını vurgulayan Büyüksimitci, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar 190 ülkeye yaklaşık 1700 ihracatçı ile ihracat yaptık. Kayseri olarak ithalatımızın iki katı kadar ihracat yapıyoruz. Cari fazlamız var. Sanayicilerimizin yapacakları yatırımlar için sanayi bölgesi ihtiyacını karşılamak amacı ile” Önümüzdeki dönemde valiliğimiz, büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan belediyelerimiz ile yolumuza devam ediyoruz.Bugüne kadar 1400 yatırımcıdan 4. OSB için odamız için 27 milyon metrekare ön talep aldık.”

Programda Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) yayımladığı İSO 500 birinci ve ikinci sıralamasında ihracat kategorisinde dereceye giren 45 üyeye plaketleri takdim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu