Haber

Antalya’da Sel Felaketi: 1500 Sel Raporu Alındı

VALİ ŞAHİN: 122’YE 1500 sel ihbarı alındı

Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ile birlikte selden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu. Vali Şahin, Antalya’da dün saat 01.00’de başlayan sağanak yağış ve dolu ile birlikte başta Kepez ve Muratpaşa olmak üzere Antalya’nın merkez ilçelerinde su baskını ve su baskınları yaşandığını belirterek, “Gün devam ediyor. Şu anda eski bir ilçede. dere yatakları.” Tıkanıklıklar vardı. Yollarımızda, otoyollarımızda, alt geçitlerimizde ve kavşaklarımızda önemli miktarda su birikmeleri nedeniyle aksamalar yaşandı. Şu anda trafikte aksamalar yaşıyoruz. 1500 civarında 112 ihbar aldık. Bunlar çoğunlukla konut ve iş yeri su baskınıydı. Kamu kurumlarımızdan biri olan Muratpaşa Nüfus Bölge Müdürlüğü sular altında kaldı. Bu sebepten dolayı hizmet veremiyoruz. Okullarımız tatil. Antalya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu gece zor bir geceydi. Hızlı müdahale ediyoruz, AFAD ekiplerimiz, belediyelerimizin iş makinaları sahada, arkadaşlarımız çalışıyor. Öte yandan Gelir İdaresi gruplarımız hasar tespit çalışmalarını yürütüyor. Hayat en kısa sürede normale dönecek. “Geri dönüşü için gerekli çalışmaları tamamlayacağız” dedi.

HASTANEDE CİHAZLAR DEVRE DIŞI BIRAKILDI

Kepez Devlet Hastanesi’nde su baskını nedeniyle yaşanan sorunlarla ilgili Vali Şahin ve AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse hastaneye gitti. Kepez Devlet Hastanesi önünde açıklama yapan Vali Şahin, “Hastanemizdeki laboratuvar ve tomografi görüntüleme cihazlarında giderlerin geri ödenmesinden kaynaklanan bir sorun var. Onun dışında bir sorun yok” dedi. Alternatifler devreye alındı. Poliklinikler, acil servis ve yoğun bakımlar etkin bir şekilde çalışıyor. Söz konusu laboratuvarın eksikliklerinin giderilmesi için.” “Diğer hastanelerden de destek alarak acil laboratuvarı kullanarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Eksikleri tamamlayıp normale döneceğiz” dedi.

KEPEZ’DE METREKAREYE 304 KİLOGRAM YAĞIŞ

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Antalya’da dün gece başlayan sağanak yağışta metrekareye düşen yağış miktarı Kepez’de 304,9 kilogram, Muratpaşa’da 233,9 kilogram, Konyaaltı’nda 129,2 kilogram, Serik’te 106,9 kilogram oldu. Kemer’de 80 kilo. 2 kilogramdı. Uzun yıllar Şubat ayında ortalama yağış miktarı 112,7 kilogram olurken, 2009 yılında metrekareye düşen 427,6 kilogram yağıştan sonra ikinci en yüksek yağış ölçüsü olarak gösterildi.

haberbeyoglu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu