Haber

CHP’li Öztrak: Atatürk’ün emaneti Hatay’a sahip çıkacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, “Biz bu ülkeyi irfanla, liyakatle yöneteceğiz. Atatürk’e emanet Hatay’a sahip çıkacağız. Demografik yapısının değişmemesi için her türlü tedbiri alacağız. Eski haline döndüreceğiz” dedi. yıkılan şehirlerimiz depremlere dayansın.”

CHP’li Faik Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, hükümetin sarsıntı için gerekli önlemleri almadığını savunarak, “Ancak bilim adamları uyardı. Dürüst bürokratlar raporlar hazırladılar. Devlet yöneticilerine bilgi verdiler. Bütün bilgiler ülkeyi yönetenlerin elinde; Uğruna milletin canına kıydılar.Toplantı yerlerini bile depremde kâr için sattılar.Şimdi bu cinayetin failleri ortaya çıktı ve asrın gafletinin sorumluluğunu üzerinden atmaya çalışıyorlar. yüzyılın cinayeti, yüzyılın ihaneti ‘yüzyılın felaketi’ diyerek, ‘Dünyada hiçbir ülkenin böyle bir felaketi kaldırabilecek kapasitesi yok’ diyerek.

‘ÖZEL ARAMA KURTARMA Taburu NEREDEydi?’ Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) emrin geç verildiğini söyleyen Öztrak, “Gölcük sarsıntısının ardından hızla oluşan Özel Arama Kurtarma Taburu ve Özel Arama Kurtarma Taburu neredeydi? Neden? Arama kurtarma konusunda deneyimli madencilerimizi zamanında bölgeye göndermediniz mi? Ekipleri ve araçları enkaza neden geç ulaştı? Neden bölgede yeterince termal dedektörlü görüntüleme cihazı yoktu? Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın elindeki tek iletişim aracı olan sosyal medyayı karartıyorsunuz? ‘Altın saatler’ olarak bilinen ilk 72 saati neden depremde heba ettiniz? depremden sonraki 72 saatte görevini dürüstçe yapsaydı can kaybımız bu kadar ağır olmazdı. Depremden sonra şehirleri sağlamlaştırma görevini ihmal edenler, ihmal edenler, afetten sonra da gereğini yapmadılar. Sarsıntı bağırarak geldi ama Erdoğan sarayından ses çıkmadı. açıkça ihmal edilmiştir. Maliyeti 38 bin 44 vatandaşın hayatı oldu. HATAY’IN DEMOGRAFİK YAPISININ DEĞİŞMEMESİ İÇİN her türlü tedbiri alacağız” dedi.

CHP Genel Merkezi’nde bulunan Afet Koordinasyon Merkezi aracılığıyla milletin yanında yer aldıklarını ifade eden Öztrak, “Bu iktidarın açtığı yaraları milletimizle birlikte saracağız. Bu ülkeyi akıl ve liyakatle yöneteceğiz. Hatay’a sahip çıkacağız. Atatürk’e emanet. Tedbir alacağız. Yıkılan şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getireceğiz. ‘Güvenli Evler’ seferberliğine seçimden hemen sonra başlayacağız. Fay hatları üzerindeki tüm yapı stokunun risk analizlerini yapacağız. İstanbul depremine karşı ‘Yaşam İstanbul’ projesini hayata geçireceğiz’ Şehircilik ve Afet Yönetimi Bakanlığı ‘Afet mevzuatını tüm taraflarıyla birlikte yeniden düzenleyeceğiz. ‘Mekansal Acil Durum Planları’ yapacağız. Yeterli çalkalama için toplanma alanları oluşturacağız. Afet yönetimini etkisiz hale getiren imar aflarına son vereceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu