Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Söz Verdi, Selin Vurduğu Bir İlçe Daha Doğal Gaza Kavuşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yaptı, selden etkilenen bir ilçe daha doğalgaza kavuştu

Selin iki kez yıktığı ve karın 3 metreye yakın yağdığı ilçede doğalgaz heyecanı

Küre Belediye Başkanı Turan: “Küre’ye doğalgaz geleceğini hayal etsek inanmazdık”

KASTAMONU – Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgazla ilgili konuştuğu ilçelerin ortasında yer alan Küre ilçesinde doğalgaz altyapı çalışmalarına başlandı. İlk aşamada yıl sonuna kadar ilçedeki konutların yüzde 50’sine doğal gaz verilmesi hedefleniyor.

Batı Karadeniz’de 11 Ağustos 2021’de yaşanan sel felaketinin ardından bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların talebi üzerine selden etkilenen ilçelere doğalgaz ulaştırılacağı sözünü verdi. Yapılan çalışma ile Kastamonu’nun Abana, Bozkurt, İnebolu ve Cide ilçeleri doğalgaza kavuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yaptığı Küre ilçesinde de doğalgaz çalışmalarına başlandı. 11 Ağustos 2021 ve 27 Haziran 2022 tarihlerinde sel felaketinden etkilenen ve kış mevsiminde yaklaşık 3 metre kar yağışı görülen ilçede doğalgaz borularının döşenmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla yıl sonuna kadar ilçedeki konutların yüzde 50’sine, gelecek yıl ise tamamına doğal gaz verilmesi hedefleniyor.

“Rüyamızda görseydik gerçekten Küre’ye doğalgaz geleceğini zannederdik”

Küre ilçesine doğal gazın gelmesinden çok mutlu olduklarını belirten Küre Belediye Başkanı Salih Turan, “Küre ilçemiz coğrafi sıkıntılı bir ilçe. Küre’de iki kez sel felaketi yaşadık. Bu durum bizi zor durumda bıraktı. çok zor durum.maddi manevi destek verdi her konuda yardımcı oldu.biz bu sellerden kurtulduk.gördüğünüz gibi ilçemizde doğalgaz alt yapı çalışmaları başladı.doğalgaz geleceğini hayal etsek biraz düşünürdük Küre’ye, Allah devletimizi yüzüstü bırakmasın, “Hafriyat çalışmalarımız başladı. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“İlçemize doğalgaz geldikten sonra göçün önleneceğine ve hatta göç edenlerin geri döneceğine inanıyorum”

Ağır kış koşullarının yaşandığı ilçede doğalgazın ısınma konusunda büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden Turan, “Geçen yıl 3 metreye yakın kar vardı ve bu karla mücadele ettik. Kış şartlarımız çok ağır. Dolayısıyla doğalgaz kısıtlaması da ilçemize çok olumlu yansıyacak.İlçemizde kış mevsimi uzun geçiyor.Geçiyor bu yüzden doğalgaz almamız çok güzel oldu.Kış kuralları ağır olduğu için 3 gün karla uğraşıyoruz. -İlçemizde 4 ay.Evlerimizde ısınma odun veya kömürle yapılıyor. Maliyetleri ağır.Bu sadece bizim ilçemiz için değil diğer ilçeler için de geçerli. İnşallah ilçemize doğalgaz geldikten sonra bu göçün önüne geçilir ve hatta göç edenler geri döner. İnşallah göçte vazgeçmeyeceğiz, verdiğimiz göçü geri alacağız” dedi.

“Yıl sonuna kadar ilçemizin yarısına doğalgaz ulaştırmayı planlıyoruz”

Yıl sonuna kadar Küre ilçesinin yarısını ikmal etmeyi planladıklarını belirten Turan, “Dün itibariyle doğalgaz çalışmalarımızda Allah’ın izniyle hafriyatımıza vurduk. 2/3’e doğalgaz vermeyi planlıyoruz. Projelerimizde bu yıl ilçemizin 4’ü yol hattında.Ya da kasım ayına kadar doğal gaza kavuşacağız.Bu ilk etabın tamamlanmasının ardından ilçemizin kalan yarısını da tamamlayıp bundan sonra ilçemizin tamamına doğalgaz vermeyi planlıyoruz. yıl” dedi.

“Doğal gazın gelmesinden dolayı çok mutluyuz”

Küre’ye doğal gazın gelmesinden çok mutlu olduklarını söyleyen Semra Çetin isimli vatandaş, “Yıllar sonra Küre’de de doğalgaz çalışmaları başladı. Bundan dolayı çok mutluyuz. Kömür ve tüp fiyatları 100 lira oldu. Bütçemize ağır geliyor ama biz doğalgazın daha ekonomik olduğunu düşünüyoruz. Doğalgazın gelmesinden dolayı çok mutluyuz.Doğalgaz denilince çalışmalar başladı. Bunun için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

“Doğalgaz istedik, iyi ki işe başlamışlar”

Kışın yaşadıkları sıkıntıların azalacağını kaydeden Dursun Demirel, “Kışın burada odun yükünü çok çekiyoruz. Biz doğalgaz istedik, çalışmalarına başladılar. Sonu inşallah yeter. ülkemize hayırlı olsun yapılan emekler boşa gitmez.Hepsi bize fayda sağlar.Boru hattı.” Evimin iki metre yanından geçiyor. İnşallah kışa kadar doğalgaz kapının önüne gelecek. Allah sebep olanlardan razı olsun. Liderimiz ve Cumhurbaşkanımızın sayesinde bizim için de hayırlısı olur” dedi.

eruhhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu