Haber

CHP İzmir İl Başkanlığı 19 Mayıs’ı kutladı

KARİM UĞUR

CHP İzmir İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve SporBayram münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

ASLANOĞLU: ÜLKEMİZE UMUT YİNE GENÇLER OLACAK

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu törende yaptığı konuşmada, “21 yıldır içinde yaşadığımız karanlık en çok gençlerimizi etkiledi. Gelir dağılımındaki adaletsizlik nedeniyle borç içinde dünyaya gelen gençlerimiz, sadece kendi geleceği için değil, ülkenin geleceği için de son derece endişeli.Bu toprakları vatan yapan kahramanlarımıza olsun.Sizin tek borcunuz, ülkemizi muasır medeniyetler düzeyine çıkarmaktır.14 Mayıs’ta gördük. Ülkemize ve gençlerimize yeniden umut doğsun.Ülkemize yeniden değişim getireceksin.Ülkemizi bir kez daha aydınlatacaksın.Ülkemiz için çok umutlu ve dirayetliyiz.Ülkemizden asla vazgeçmeyiz.Bizler Sizden asla vazgeçmeyeceğiz.Mustafa Kemal Atatürk de biliyordu ki gençlik meşalesini söndürmezdi.İşte bu yüzden bu vatan size emanet.Size güzel bir vatan bırakmak için 28’ine gidiyoruz. vatandaşları gülüyor, uyumadan, dinlenmeden var gücümüzle mücadele edeceğiz. Enerjiniz bize 50+1’i yani aydınlık bir Türkiye’yi getirecek. Biz kazanacağız, ışık kazanacak, gençlik kazanacak. 29 Mayıs’ta festivallerin yasaklanmadığı, gençlerin özgürce dans ettiği, her sokaktan umutlu gençlerin neşeli kahkahalarını duyduğumuz bir ülkede uyanmak ümidiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

SOYER: EN AZ BÜYÜK BAYRAMI KUTLAMAK

Aslanoğlu’nun ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “19 Mayıs 1919… 104 yıl önce bu topraklarda büyük bir direniş başladı. ‘İstiklali kurtaracak’ diyerek yola çıktılar. , azim ve milletin kararlılığı.’ 9 Eylül 1922’de o bağımsızlık “Canımız pahasına kayıplar veriyoruz ve ecdadımız bizi çok kısa sürede cumhuriyetle buluşturuyor. Daha sonra CHP kurulur. CHP tarihin en köklü partilerinden biridir. Böylelikle bağımsızlığını, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve devrimlerini başarıyla korumayı başarmıştır. Şimdi yine CHP Genel Başkanı’nı 100 yıl sonra bu millete sahip çıkan, kimseyi dışlamayan cumhurbaşkanı yapmanın zamanı geldi. Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı yapacağız ve 9 Eylül 2023’te CHP’nin 100. yılını farklı bir şekilde kutlayacağız. Milletin azim ve kararlılığının, milletin demokrasisinde olduğuna inanıyorum” Geride. Yüzde 50,5 bu ülkede değişim istiyor. Umudumuzu canlı tutmalıyız. Zafer bizimdir yegenlerim.” Çok az kaldı. Umudumuzu sonuna kadar koruyacağız. 100 yıl önce gençlere emanet edilen bu ülkeyi ve geleceği sizlere bırakıyoruz. Ufkunuza, gücünüze, güzelliğinize bırakıyoruz. Kendi evlatlarınıza, torunlarınıza güzel bir vatan bırakacağınızı biliyoruz. Büyük bayramı kutlamaya çok az kaldı” dedi.

“21 YILDIR GENÇLERİN GELECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEZLER”

CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, şunları söyledi:

“21 yıldır gençlerin geleceğini hiç düşünmediler. Ancak gençlik, geleceklerini çalma eğiliminde olanlardan hesap sormayı başardı. oy gençlerin tercihinin CHP ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu gösterdi. 28 Mayıs’ta seçimlerini Demokrat Amca’dan yana yapacaklarını biliyoruz. Gençler değişim istiyor. Gençler Kemal Kılıçdaroğlu’nu istiyor. Biz burdayız. Gençlik burada. Gençliğin umuduyla yakılan bu meşale, 28 Mayıs’ta tüm yurdu aydınlatacaktır.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu