Haber

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan Yeşil Sol Parti açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Tabanımızı ve seçmenimizi seçeneksiz bırakma sözümüzdü, bu sözümüzü tuttuk ve yerine getirdik. Bugün Yeşil Sol Parti’yi belki çok kimse bilmiyor. Tek hedefimiz bu.” Yeşil Solu Türkiye’de birinci parti yapmak, AKP’yi tabela partisi yapmaktır” dedi.

Pervin Buldan, Van derneklerinin bugün İstanbul Esenyurt’ta düzenlediği kahvaltıda konuştu. Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarının da katıldığı etkinlikte Buldan şunları söyledi:

“BU DURUMU ‘HALKIMIZIN VAKASI’ OLARAK GÖRÜYORUZ”

“14 Mayıs’ta yapılacak seçimler, başta Kürt halkı olmak üzere, Türkiye’de ötekileştirilenler, yok sayılanlar, dini, kimliği ve kültürü inkar edilenler başta olmak üzere Türk toplumu için şanslı bir seçim olacaktır. Büyük başarıya ulaşmanın tek yolu budur.” Seçimlerde başarı ancak hazırlananların liste olmaması, hazırladıkları listelerde isimlerin olmamasıdır.Biz bu soruna, bu davaya şahıs davası olarak bakmıyoruz. bizim insanımız’

“İSTANBUL’DA LİSTELERİMİZİ HAZIRLARKEN HEPSİNİN KÜRT OLMASINI İSTİYORUZ”

Ben kimim? Selahattin Demirtaş kimdir? Gültan Kışanak kimdir? Figen Yüksekdağ kimdir? Selahattin Demirtaş bir Kürt olarak cezaevinde. Figen Yüksekdağ bir Türk olarak cezaevindedir. Bugün Kürt halkının dili, kimliği, kültürü inkar ediliyorsa, Halkların Demokratik Partisi’nin yanında yer alan, Kürtlerle mücadele eden Türkiye halkları cezalandırılıyorsa bu çok büyük bir meseledir, bu dava bir davadır. çok büyük olan İstanbul’da listelerimizi hazırlarken keşke hepsi Kürt olsa dedik. Ancak HDP fikri, HDP’nin kuruluşundan bu yana yürüttüğü mücadele buna izin vermiyor. Bu mücadeleyi yürüten sosyalistler, devrimciler, kadınlar, Ermeniler, Süryaniler, Aleviler, Sünniler, hepsi bu sisteme, bu tek adam rejimine karşı savaşıyorsa, biz davamızı yükselttik. Bu HDP fikridir.

Stratejik bir karar aldık. Her şeye rağmen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösterme konusunu gündemden kaldırdık. ‘İlk cumhurbaşkanı adayımızı çıkaracağız’ derken halkımızın coşkusunu, halkımıza verdiğimiz morali bilmiyor muyuz? Bütün bunlara rağmen AKP ve MHP’ye iktidar kaybettirmek için Sayın Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararını isteyerek mi aldık? Ama bu bir gereklilik. AKP-MHP iktidarının 21 yıllık iktidar serüveninin son bulmasına vesile olan zulümleri, kötülükleri, meşakkatleri, hukuksuzlukları tüm Türkiye halkı istiyor. Nereye gidersek gidelim, kiminle karşılaşırsak karşılaşalım herkesin söylediği tek bir şey var; ‘Bizi AKP’den kurtarın’ diyorlar.

“TEK AMACIMIZ YEŞİL SOLU TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ PARTİSİ, AKP’Yİ İŞARET PARTİSİ YAPABİLMEK”

Bize ve seçmenlerimize oy veren seçmenlerimizi ve tabanlarımızı seçeneksiz bırakmamak sözümüzdü, bu sözümüzü tuttuk ve yerine getirdik. Muhtemelen, bugün birçok insan Yeşil Sol Parti’ye aşina olmayabilir. Ama şimdi yapmamız gereken Yeşil Solu herkese tanıtmak ve Yeşil Solu tüm Türkiye’de birinci parti yapmaktır. Tek hedefimiz Yeşil Sol’u Türkiye’de birinci parti, AKP’yi de tabela partisi yapmaktır. Çok açık ve net konuşuyoruz.”

catajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu