Haber

İsrail’den Rusya’dan son dakika açıklaması: Kabul edilemez! Flaş Kızıl Ordu mesajı

Son dakika Rusya haberleri:İsrail’in Moskova Büyükelçisi Simona Halperin’in Rusya’yı hedef alan röportajına Rusya Dışişleri Bakanlığı çok sert tepki gösterdi.

Bakanlık, Rus Kommersant gazetesine verdiği röportajda Halperin’in sözlerini eleştiren ve yalanlayan bir açıklama yayınladı.

‘KABUL EDİLEMEZ VE KIŞKIRTICI’

Halperin röportajında, “Uluslararası Holokost Anma Günü Rusya’da resmi olarak ilan edilmedi”Kendisinin söylediği aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İsrail Büyükelçisi röportajda Rusya’ya yönelik kabul edilemez ve provokatif açıklamalarda bulundu. Öncelikle 27 Ocak Uluslararası Holokost Anma Günü’nün Rusya’nın girişimiyle BM Genel Kurulu tarafından ilan edildiğini hatırlamakta fayda var. Bu tarih seçilmedi. şans eseri. 1945 yılının aynı günüydü.” “Kızıl Ordu, Polonya’daki Auschwitz-Birkenau toplama kampını Nazilerin elinden kurtardı. Bu bilgi, büyükelçinin açıklamalarının saçma olduğunu gösteriyor.”

RUSYA’DAN KIZIL ORDU’DAN MESAJ

Açıklamada Halperin’in, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Holokost’a ilişkin daha önceki açıklamalarını eleştirdiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Holokost, çeşitli etnik ve sosyal grupların temsilcilerinin Naziler tarafından zulmedilmesi ve kitlesel olarak yok edilmesidir. Bu, en değerli uluslararası belgelerde de bu haliyle kayıtlıdır. İsrail Büyükelçisi ve Komersant muhabirinin Ukrayna’daki Nazi meselesine değinmemesi de dikkat çekiyor. Aslında Holokost kurbanlarının ve onları kurtaran kahramanların küçümsendiği yer burasıdır.

Halperin’in röportajında ​​Kızıl Ordu askerlerine ait anıtların yok edilmesinin devlet politikası düzeyine getirildiği Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Baltık ülkelerinden söz bile edilmedi.

Holokost’u durduran askerlerin mezarları sık sık yerle bir ediliyor. Örneğin İsrail Dışişleri Bakanlığı, Nazi Gunko’nun Eylül 2023’teki Kanada Parlamentosu toplantısında yaptığı konuşmayla ilgili bir açıklama yapmamıştı.

“Büyükelçi şunu unutmamalı ki, Holokost hakkında tek başına yorum yapma hakkına ve yüksek ahlaki yetkisine sahip değildir.”

habercukurova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu