Teknoloji

Little Nightmares’ın atmosferini yansıtan GYLT geliyor: İşte tüm detaylar

 
Tequila Works, Parallel Circles tarafından geliştirilen ve Tequila Works tarafından yayınlanan aksiyon, kaygı, macera oyunu GYLT, 6 Temmuz’da biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. animasyon ve çizgi film tarzı, karanlık atmosferi ve ima edilen unsurları ile bir arada karşımıza çıkıyor ve bu bağlamda küçük bir kız karakterini kontrol edeceğiz. Oyundaki küçük kız karakterini kontrol ettiğimiz sürece farklı kaygı unsurlarının ortaya çıktığını görebileceğiz ve bu bağlamda bunlardan kaçınmak ve kendimizi kurtarmak için elimizden geleni yapacağız.
 
GYLT gerçek dışı bir dünyada geçecek ve bu bağlamda farklı tehlikelerin ve yaratıkların karşımıza çıktığını görebileceğiz. Bu yaratıklardan kurtulmanın yolu ise küçük kız karakterimizi gerçek anlamda yönlendirmek ve bu tehlikelerden uzak durmak olacaktır. Oyunda ürkütücü yaratıklar, farklı tarzlardaki kaygı sekansları ve dahası bizlere aktarılacak ve bu bağlamda farklı hareketler yapıp arka planda bize sunulan hikayeyi deneyimleyebileceğiz.
 
Little Nightmares atmosferini anımsatan bir yapım
 
 
 
Karanlık bir atmosfer ve ürkütücü yaratıklarla dolu bu yapımda elbette arka planda bize bir hikaye anlatılıyor ve biz de bu hikaye kapsamında ilerlemeye başlıyoruz. Öte yandan oyunun tarzı, atmosferi ve yapısı Little Nightmares’ı anımsatıyor. Bu oyun üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla gelirken, Little Nightmares oyunu yandan görünüş yapısıyla karşımıza çıkıyor. Tabii bu sadece kamera bakış açıları ile birlikte değişse de oyunun atmosferi ile içindeki kaygı ve çevre unsurları birbirine çok benziyor. Elbette oyunlar makul oranlarda birbirinden ilham alabiliyor ancak kendi içlerinde yaptıkları farklı işler de bulunuyor.
 
Farklı kaygı unsurlarıyla karşılaşabileceğiniz ve bu küçük kızın dehşetini yenmeye çalışabileceğiniz yapımda farklı bölgeler bulunuyor ve her bölgenin kendine has yapısı, atmosferi ve farklı tehlikeli unsurları bulunuyor. Öncelikle bir bölgeye adım attıktan sonra onu keşfetmeye ve burada bulunan kaygı unsurlarını aşmaya çalışırız. Oyunda farklı kısımlar ve bölgeler olduğu için kendimizi her zaman ilerlerken bulabilir ve her farklı kısımda garip olaylarla karşılaşabiliriz.
 
Güven öğeleri oyunda çok yer kaplıyor
 
 
 
Pek çok oyundan esinlenilen bu yapımda üstü kapalı bir yapı bizleri bekliyor. Karşımıza çıkan çeşitli korku unsurlarına karşı saklanıp ilerleyebiliyoruz ya da elimizdeki farklı nesnelerle birlikte onlara karşı çıkabiliyoruz. Yani elimizde bir el feneri veya aydınlatma cihazı varsa bu kaygı maddelerinin üzerine tutup bu ışıkla kör edip geldikleri yere gönderebiliriz. Yani üretimde silahlı çatışma ya da doğrudan büyük eylemlerden ziyade çevredeki nesneleri kullanmaya yönelik daha ağır bir yapı var.
 
Oyunda farklı yapabileceğimiz aksiyonlar ve aksiyonlar var ve yaptığımız seçimlerin de oyunun gidişatını etkilediğini söyleyebilirim. Öte yandan bu yolculukta yaptığımız her hareketin duygusal bir sonucu var ve ne yazık ki oyunda bu sonuçla karşılaşabiliyoruz. Bir yandan korkunç şeylerle uğraşırken bir yandan da kendimizi hayatta tutmaya çalışıyoruz ve farklı evrenlerden gelen bu tehlikelerle birlikte yüzleşmeye başlıyoruz. Oyundaki amacımız bu tehlikelerden uzak durmak, elimizdeki nesneleri kullanarak bu tehlikelerin üstesinden gelmek ve diğer zorluklara karşı kendimizi hazırlamaktır.
 
bulmaca içerir
 
 
 
GYLT’de sadece bu özellikler değil, çeşitli puzzle parçaları da bulunuyor. Elbette kaygı oyunlarında her zaman bulmaca unsurları vardır ve biz bu bulmacaları çözmek için elimizden gelenin en iyisini yaparız. Bu oyunda çeşitli formlarda bulmacalarla karşılaşıyoruz ve bulmacaları çözmek için çevreyi keşfetmeye ve bulmacanın yapısını çözmeye çalışıyoruz. Bu nedenle oyunda farklı bulmaca dizileri bulunuyor ve ne yazık ki bunları çözmeden ilerleyemiyoruz.
 
Oyun kolaydan zora yanlış bir bulmaca parçasına sahiptir. Yani ilk olarak kolay bulmacalarla karşılaşıyoruz ve sonrasında oyunun ilerleyen bölümlerinde daha ağır bulmacalar ve kafa karıştıran bulmacalar karşımıza çıkabiliyor. Bu bağlamda hikaye odaklı macera aksiyon ve imalı oyunda bulmacalar çok yer kaplıyor ve biz de her zaman bu bulmacaları çözmeye çalışıyoruz. Eski bir maden kasabasında geçen ve bu maden kasabasında neler olup bittiğini öğrenmeye çalıştığımız yapımda tüylerimizi diken diken edecek bir oyun dinamiği bizleri bekliyor.
 
ilginç sanat tarzı
 
 
 
Oyunun sanat tarzına bakacak olursak daha çok animasyon ve çizgi film tarzı karşımıza çıkıyor ve oyunda yer aldığımız bölümlerde hem karakterin çizimleri hem de düşmanların ve çevrenin tasarımları oldukça hareketli görünüyor. Bunlara bakacak olursak oyunda ilgi çekici bir sanat formu olduğunu ve görselliği ile dikkat çeken bir yapının bizlere aktarıldığını söyleyebilirim.
 
Oyunda Amerika’nın bir bölgesi karşımıza çıkıyor ve bu bölgede kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Elbette bu bölge bir sanat eseri olarak karşımıza çıkıyor ve gerçek dünyada bölgenin farklı bir versiyonuyla karşılaşıyoruz. Oyunda burada bulunduğumuz kısımda sadece korku unsurları bulunmakta ve bizleri her zaman korkutacak tehlikeler bulunmaktadır. Amacımız bunları aşarak kendi yolumuza devam etmek.
 
 
 
Oyunda farklı örtük dizilimler bulunuyor ve yapacağımız saldırılarla birlikte karşımıza çıkan tehlikelerin üstesinden gelebiliyoruz. Ancak kendimizi her zaman oyunun içinde saklanırken bulabilir ve tehlikelerin üstesinden gelmek için kendimize bir strateji belirleyebiliriz. Yani bir canlının bulunduğu bölgenin üstesinden gelmeye çalışırken etraftaki nesneleri de kullanabilir ve kendimize bir strateji oluşturarak bu canlının üstesinden gelmeye çalışabiliriz.
 
Doğrudan gizleyebileceğiniz veya ilerleyebileceğiniz bir yapı.
 
 
 
Oyundaki bu zorlukların üstesinden gelmek için kullanacağımız eşyalar ise tercihimize göre değişiyor. Yani istersek gizlice ilerleyebiliriz, istersek yaratıkların karşısına birlikte çıkabiliriz. Seçim tamamen bize ait. Bundan dolayı oyunda nasıl oynamak istiyorsanız öyle oynayabilir ve hikayeyi deneyimleyebilirsiniz.
 
6 Temmuz’da çıkacak olan oyunun Steam sayfası şu anda açık ve dilerseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve oyunun çıktığı gün bu konuda bilgilendirilebilirsiniz. Bunun dışında oyunda Türkçe bir temel yok ancak oyunda anlatılacak hikayenin çok karmaşık olacağını düşünmüyorum. Buradan bize anlatılacak hikayenin özünü, yeri geldiğinde orta sahneler ve farklı sinematik sekanslarla birlikte anlayabiliriz.
 
Bu tarz oyunları seviyorsanız ve hem kaygı hem de yakınlık odaklı yapımları seviyorsanız bu oyuna göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten ilgi çekici ve çekici bir yapıya sahip gibi görünüyor ve bu oyuna bir şans vermek bizim elimizde.
 
oyun fragmanı
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu