Haber

Malavi’de koleradan ölenlerin sayısı 1200’ü geçti

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Malavi’de kolera salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 1200’ü geçtiğini duyurdu.

DSÖ tarafından yapılan açıklamada Malavi’nin tarihin en kötü kolera salgınıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Açıklamada Malavi’de kolera salgınında 1210 kişinin hayatını kaybettiği paylaşıldı.

Kolera salgınında vaka sayısının 36 bine çıktığı belirtilen açıklamada, başta Mozambik olmak üzere bölgedeki diğer ülkelerin de salgından etkilenebileceği vurgulandı.

Açıklamada, “Salgın geçen ay ciddi şekilde arttı. Güçlü önlemler alınmazsa salgın daha da kötüleşecek.” kelime kullanıldı.

Mart 2022’den bu yana 1.000’den fazla kişinin koleradan hayatını kaybettiği Malavi’ye Kasım 2022’de gönderilen yaklaşık 3 milyon doz aşı tükenmişti.

“Vibrio cholerae” adlı bakterinin neden olduğu bulaşıcı bir ince bağırsak hastalığı olan kolera, enfekte kişide sulu ishal, kusma ve kas krampları gibi belirtilerle kendini gösterebiliyor.

Küresel sağlık kurumlarının ve hükümetlerin aldığı önlemler sonucunda yıllardır azalan kolera vakası, iklim değişikliği, yoksulluk, çatışmalar gibi nedenlerle yeniden yaygınlaşmaya başladı.

DSÖ verilerine göre 2017’den 2021’e kadar dünya genelinde kolera vakası tespit edilen ülke sayısı 20’nin altındayken sadece 2022’de 26 ülkede kolera salgını görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu