Ekonomi

SEC, Bitcoin ve Ethereum ETF’ye ilişkin kararları bir kez daha erteledi

Investing.com – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komitesi (SEC) spotu onayladı BitcoinETF, ilgili başvurulardan birine ilişkin kararını bir kez daha erteledi.

SEC dün yaptığı açıklamada, Hashdex’in mevcut Bitcoin vadeli işlem ETF’sini spot ETF’ye dönüştürme başvurusuna ilişkin kararını ertelediğini duyurdu. İlgili başvuru eylül ayında yapılırken, düzenleyici kurum kararını gelecek yıla ertelediğini duyurdu.

Piyasanın merakla beklediği spot Bitcoin ETF kararı dışında SEC, Grayscale’in Ethereum vadeli borsa yatırım fonu (ETF) ile ilgili kararını ertelediğini duyurdu. Gri tonlama vadeli Ethereum ETF uygulamasını hariç tutuyor GBTC Ayrıca işini bir spot ETF’ye dönüştürmek için bir uygulaması da var. Ayrıca şirket, geçmişte SEC’in bu başvuruyu reddetmesi üzerine mahkemeye başvurmuş ve davayı kazanmıştı.

Öte yandan Ethereum Vadeli İşlemler ETF ürünleri de onay alındıktan sonra ilk kez geçen ay piyasaya sürüldü. Birçok yatırım şirketi Chicago Board Options Exchange’de toplam 9 yatırım ürününü piyasaya sürdü.

Piyasanın odak noktası artık Siyah Kayagibi dev yatırım şirketlerinin de yer aldığı Bitcoin ETF’yi tespit edin başvurularında. Son dönemde SEC’in bu yatırım ürünlerini bir noktada onaylayacağına dair bir inanış hakim olsa da Bloomberg analistleri SEC’in 2024’ün ilk günlerinde bu başvuruları onaylama ihtimalinin çok yüksek olduğunu öne sürdü.

Bitcoin dünkü dönemlerde yüzde 6’lık fiyat artışı kaydederken, son 4 günde kayıplarını yeniden toparlayarak bir kez daha 38.000 dolar seviyesine yükseldi. Günün ilk saatlerinde yatay seyreden Bitcoin, son saatte yaklaşık %1’lik kısmi düşüşle 37.500 dolar bandında işlem görüyor.

Ethereum’da dünkü yükseliş yüzde 4 olarak kaydedilirken, kripto para yeniden 2.000 dolar bandına çıkarak önceki günkü kayıplarını telafi etti. ETH sabah saatlerinde olumlu görünümünü korurken 2.060 dolardan alıcı buluyor.

habercigli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu