Haber

Vangölü Aktivistler Derneği üyeleri dondurucu soğukta Muradiye Şelalesi’nin sularında yüzdü

Vangölü Aktivistler Derneği üyeleri, soğuk hava nedeniyle Muradiye Şelalesi’nin kısmen donduğu alanda yüzdü.

Dernek üyeleri, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çeken Muradiye Şelalesi’nin tanıtımına katkı sağlamak ve dikkatleri Van Gölü’ne çekmek için etkinlik düzenledi.

Van Büyükşehir ve Muradiye belediyelerinin de destek verdiği etkinlikte bölgeye gelen dernek üyelerinden bazıları yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelalelerin sularında yüzdü.

Halay çeken ve müzik eşliğinde eğlenen üyeler, kısmen donan şelalenin keyfini çıkardı.

Etkinliği izleyen Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Melih Aydoğan da dernek üyelerine çorba ikram etti.

Aydoğan, kentin en keyifli değerlerinden biri olan Muradiye Şelalesi’nde güzel bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı etkinlikte dernek üyelerinden bazılarının sıfırın altında 15 derecede suya girdiğini belirten Aydoğan, şunları kaydetti:

“Belediye olarak bu etkinliği destekliyoruz. İlimizin tanıtımı için bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Vangölü Aktivistler Derneği’ne teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin amacı öncelikle Muradiye’nin ve Van’ımızın tanıtımına katkı sağlamaktır. ve çevre bilinci oluşturmaktır. Suyumuz israf edilmektedir. Suyun korunmasının önemine dikkat çekilmektedir. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmanın en önemli miras olduğu bilinciyle bu mesajı burada vermek istedik.”

Van Gölü Aktivistler Derneği Kurucu Başkanı Erdoğan Özel de şelalenin Van Gölü Havzası’nın en keyifli yerlerinden biri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu yıl 4. etkinliğimizi düzenledik. Dondurucu soğukta şelalenin suyunda yüzdük. Çok eğlendik. İçimiz ferahladı. Muradiye Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kış kapsamında yapıyoruz.” Yüzme şenlikleri, turizme dikkat çekmek için yarın Akdamar Adası’nda denize gireceğiz.”

Dernek üyesi Derya Çelik, “Bugün etkinliğimizi Van, Bitlis ve İstanbul’dan gelen yüzme arkadaşlarımız ve yurt dışından gelen dağcı arkadaşlarımızla yaptık. Eksi 15 derecede yüzdük. Amacımız kuraklığa dikkat çekmek. Üşüyünce üşüdük. suya girdik ama sonra alıştık. 7 dakika suda kaldıktan sonra çıktık.” söz konusu.

haber-goynucek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu